Sint-Romboutstoren breekt opnieuw record

Sint-Romboutstoren breekt opnieuw record

Foto: foto Joren De Weerdt

Mechelen / Heffen -

De Sint-Romboutstoren stevent alweer af op een recordjaar. Na het topjaar 2017, met 38.044 bezoekers die de toren beklommen, telt Visit Mechelen voor de eerste zes maanden van 2018 al 20.237 bezoekers die de 538 treden tot op de skywalk trotseerden. Dit is een stijging van 16% ten opzichte van dezelfde periode in 2017.

“Onze stad en toeristische dienst investeerden heel wat op het vlak van onthaal, bezoekersbeleving en promotie-acties en die vruchten plukken we nu al vier jaar op rij”, zegt schepen van Toerisme Björn Siffer. “We hopen dit jaar de kaap van 40.000 bezoekers te halen.”

April 2018 bereikte met 5.003 bezoekers (t.o.v. 3.846 in april 2017) een historisch record. “Dit valt deels te verklaren door grote groepen die de stad bezochten. Maar ook de inzet van de toren in onze Paascampagne was belangrijk. We inspireerden gezinnen in een straal van 15 tot 55 km rond Mechelen via Facebook om tijdens de paasvakantie naar Mechelen te komen voor een heerlijk dagje in onze stad. Hierbij boden we een korting aan van 25 procent.”

De beleving in de toren (informatieborden én bezoekersgidsen) is voorzien in vijf talen, maar de meeste torenbezoekers komen vooral uit eigen land: België is goed voor 64,3%, gevolgd door Nederland (10,5%), Duitsland (3,0%), Frankrijk (2,7%) en Spanje (2,5%).

Beste ambassadeurs

Uit de bezoekerscijfers bleek dat de toren ook bij de Mechelaars zelf een populaire attractie is. “Daarom hebben we sinds begin mei de prijs voor de Mechelaars permanent verlaagd en kunnen onze inwoners de toren op aan de helft van de prijs. Met deze korting wil de stad alle Mechelaars de kans geven om ‘hun toren’ meermaals per jaar te bezoeken. Op die manier betrekken we de Mechelaars nog meer bij Toerisme, het zijn onze beste ambassadeurs.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio