Invoering enkelrichting in Dorpsstraat en Torenstraat in Pulle

Invoering enkelrichting in Dorpsstraat en Torenstraat in Pulle

De nieuwe verkeerssituatie in Pulle. Foto: kma

Zandhoven - De gemeente Zandhoven heeft de verkeerscirculatie in de dorpskern van Pulle aangepast. Alleen het verkeer komende vanuit Grobbendonk kan nog in de Dorpsstraat draaien aan de slager. De Torenstraat is enkelrichting in de richting van de kerk.

De maatregelen werden eerst afgetoetst aan de verenigingen, de handelaars en de bewoners van de betrokken straten. De inritten Dorpsstraat-Boudewijnlaan werden recent heraangelegd en het toenemend aantal appartementen zorgt voor extra verkeers- en parkeerdruk in de dorpskern.

“De enkelrichting werd vanaf 1 augustus van kracht”, vertelt schepen Rudy Willems (CD&V). “Er werden ook duidelijke parkeerborden geplaatst. Kleine aanpassingen zijn nog mogelijk. In de Dorpsstraat naast de kerk mag het verkeer wel nog in de twee richtingen rijden, zodat de parking nog gebruikt kan worden en lijkwagens nog rond de kerk kunnen rijden. Ook het strookje tot de frituur in de Torenstraat komende vanaf de Boudewijnlaan blijft dubbel richting, zodat de parking daar nog gebruikt kan worden. Ook rond het pleintje aan de slager kan je in de beide richtingen rijden.”

Deze week startte de gemeente met de heraanleg van het kruispunt Slangenbos-Kloosterstraat, om de Pulse schoolomgeving veiliger te maken. “In de Kloosterstraat komen twee eilandjes zodat je niet aan oversteekplaatsen kan parkeren. De Kloosterstraat wordt enkelrichting voor auto’s in de richting van Slangenbos. Dit werd met de school, bewoners en de ouderraad besproken.”

 

 

(kma)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio