Vrouw (40) probeert twee keer huis van ex in brand te steken, nu riskeert ze vijf jaar cel

Vrouw (40) probeert twee keer huis van ex in brand te steken, nu riskeert ze vijf jaar cel

Rebecca B. trok met haar buurman naar de woning van haar ex in Nieuwkerken en stak er de voordeur in brand. Foto: bfs

Sint-Niklaas / Temse -

Rebecca B. uit Temse riskeert vijf jaar cel voor de brandstichting in april bij haar ex-vriend in Nieuwkerken. Na een zoveelste ruzie overgoot ze zijn voordeur met benzine en stak die in brand. Het was al de tweede keer dat B. brand stichtte bij haar ex.

De relatie tussen Rebecca B. (40) en de vader van haar zesjarige dochtertje werd donderdag in de correctionele rechtbank van Dendermonde ‘destructief’ genoemd. De twee kunnen elkaar niet loslaten, ook al beweren ze bij hoog en bij laag dat ze een punt achter hun relatie hebben gezet.

Ook nu Rebecca B. in de gevangenis zit omdat ze al voor de tweede keer brand heeft gesticht bij haar (ex-)vriend, bellen de twee elkaar nog geregeld op.

“Waarom draag je daar een bikini?”, had haar naar eigen zeggen ex-partner gevraagd toen de vrouwelijke gedetineerden tijdens de recente hittegolf in aangepaste kledij op de koer mochten. “Is dat om mannen te verleiden en mij jaloers te maken?”

Brandstichting als signaal

De stormachtige knipperlichtrelatie tussen de twee liep op 29 april opnieuw uit de hand. Na een telefoongesprek met haar ex-vriend reed Rebecca B., die in een flat in Temse woont, samen met een buurman naar het huis van haar ex in de Meesterstraat in Nieuwkerken. Daar overgoot ze zijn voordeur met benzine en stak die in brand.

“Ik wou een signaal geven”, getuigde ze in de rechtbank. “Ik kon zijn jarenlang misbruik niet meer aan. Ik ben altijd in de relatie blijven geloven.”

De ex-vriend, die op het moment van de brandstichting televisie aan het kijken was, merkte de brand tijdig op en kon erger voorkomen.

Rebecca B. werd opgepakt. Aanvankelijk ontkende ze de feiten. Maar bij een tweede verhoor ging ze toch door de knieën. In 2013 had ze ook al brand gesticht bij het huis van haar ex-partner.

Uit het verslag van de gerechtspsychiater blijkt dat de vrouw ernstige persoonlijkheidsstoornissen heeft en dat de kans groot is dat ze nieuwe feiten zal plegen.

Geen misbruik

Vincent Glas, de advocaat van de ex-partner, drong aan op een straf. “Het stopt niet. En het misbruik dat Rebecca B. aankaart, is er niet. Er was geen aanleiding om brand te stichten.”

Het Openbaar Ministerie vroeg een celstraf van vijf jaar, deels met probatie-uitstel. Een van de voorwaarden zou zijn dat Rebecca B. zich laat opnemen in een gespecialiseerde instelling.

Vonnis op 9 augustus.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees