Mechelen-Zuid opgeschrikt door brand met luide knallen

Mechelen-Zuid opgeschrikt door brand met luide knallen

Foto: svds

Heffen / Mechelen -

De omgeving van Mechelen-Zuid werd in de nacht van donderdag op vrijdag opgeschrikt door enkele luide knallen. Rond half één vatte een mobiele breker vuur op de Brusselsesteenweg. De chauffeur kon zich tijdig in veiligheid brengen.

Een vrachtwagen met mobiele breker, een machine om beton- en steenpuin te breken, vatte iets voor half één plots vuur. “Ik reed op de Brusselsesteenweg komende van Zemst”, vertelt vrachtwagenchauffeur Yannick Van As. “Aan café Den Achtsten Dag maakte een automobilist me plots attent op iets. Het voorwiel aan de rechter zijde van de breker stond toen al in brand. Vermoedelijk is een rem blijven slepen. Ik heb me meteen zo goed en zo kwaad mogelijk aan de kant proberen zetten en de trekker losgekoppeld van de machine. Net op tijd, want daarna brandde de breker volledig uit. Het is afwachten tot we hem in het daglicht kunnen zien, maar ik vrees dat hij rijp is voor de schroothoop.”

Mechelen-Zuid opgeschrikt door brand met luide knallen
Foto: svds

De brandweer van de hulpverleningszone Rivierenland was snel ter plaatse om het vuur te blussen. “Toen we aankwamen reikten de vlammen metershoog”, vertelt officier Peter Verelst. “De machine stond volledig in lichterlaaie. We hebben geblust met schuim en tot onze opluchting heeft dat goed gewerkt. We konden vermijden dat het vuur oversloeg op een brandstofreservoir.” Het vuur was uiteindelijk snel geblust. Rond één uur kon de brandweer beginnen opruimen.

De brand ging gepaard met enkele luide knallen. “Dat waren de banden”, klinkt het bij de brandweer. “Onze brandweerwagens hebben 7 bar luchtdruk in hun banden, dat zal bij de vrachtwagen gelijkaardig geweest zijn. Wanneer die blootgesteld worden aan zo’n enorme hitte kunnen ze ontploffen, met een knal tot gevolg.”

“Ik was net van plan om te gaan slapen, toen ik plots opgeschrikt werd door een enorme knal”, zegt buurtbewoner Aslan. Net als enkele buren kwam hij kijken wat er aan de hand was. “Uit mijn badkamerraam leek het alsof het de Mercedesgarage was die in brand stond, en ik vreesde ook even voor het tankstation ernaast. Het was best schrikken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees