Misdienaars op bezoek bij paus

Misdienaars op bezoek bij paus

Anneleen De Beule (zittend tweede van rechts) samen met deken Geert Catrysse en de andere misdienaars uit Lokeren en Moerbeke-Waas. Foto: repro ies

Lokeren / Moerbeke-Waas -

Een groep misdienaars uit onder meer Lokeren en Moerbeke-Waas heeft deze week in Rome deelgenomen aan de driejaarlijkse bedevaart voor misdienaars. Dinsdag stond een ontmoeting met de paus op het programma.

“Een persoonlijke ontmoeting met de paus zat er niet in”, vertelt Anneleen De Beule (20) uit Lokeren ons vanop het Sint-Pietersplein in Rome. “Slechts een beperkt aantal mensen kon de paus zelf spreken. Maar wij zijn daarom niet minder gelukkig”, voegt ze er snel aan toe.

De Beule is een van de 60.000 jongeren die uit heel de wereld naar Rome zijn afgezakt. “Het is één grote verbroedering. Hoewel we niet allemaal dezelfde taal spreken, begrijpen we elkaar toch en voelen we een enorme verbondenheid.”

De Beule, die bedrijfsmanagement studeert aan HO Gent, werd tien jaar geleden eerder toevallig misdienaar.

“Ik was helemaal niet supergelovig opgevoed. Maar toen pastoor Jan Van Raemdonck van de Heirbrug-parochie in de klas briefjes kwam uitdelen waarin hij zoek was naar misdienaars was ik nieuwsgierig. Sindsdien is geloof een echt deel van mijn leven geworden. De wekelijkse misvieringen zijn zowat ‘mijn-weekmomentje’ geworden. En dat geldt ook voor al mijn collega’s”, aldus De Beule, die met de andere misdienaars in Rome begeleid wordt door de Lokerse deken Geert Catrysse.

Ook in Assisi

“Met hem gingen we ook al naar Assisi. Hij toonde er zich een volleerde gids. Ook hier in Rome is hij heel begeesterend en voelt hij zich helemaal thuis tussen de vele jongeren.”

De Beule, die ook actief is als begeleider in JoKri (vereniging voor jonge Christenen tussen 12 en 18), en haar collega’s keren op zaterdag 4 augustus terug naar het Waasland.

“Ongetwijfeld weer met vele tientallen vriendschappen en onvergetelijke ontmoetingen erbij”, besluit ze.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio