Jeugdhuis knipt 't licht uit op huidige locatie

De pioniers. Foto: kma

Zandhoven - Jeugdhuis 't Licht geeft vanavond de aftrap voor zijn traditionele feestweek De Week van 't Licht met een cocktailparty. Voor de laatste keer gebeurt dit op de vertrouwde stek. Over tien dagen verhuist het jeugdhuis.

Jeugdhuis 't Licht trakteert al sinds oktober 1995 de tieners en twintigers van Groot-Zandhoven op socio-culturele activiteiten. Het is ook een plek waar gezellig een pint kan worden gedronken.

Naar goede gewoonte organiseert 't Licht in augustus De Week van 't Licht. De komende week staan er onder meer een karaoke, American Night, Reis Rond de Wereld,en War Against the Fridge op het programma. Op 11 augustus is er een afsluitende Licht Uit!-party met een optreden gevolgd door deejays uit de buurt. Daarna moeten de jongeren de stek verlaten, omdat de gemeente de gebouwen gaat slopen om de parking uit te breiden.

“Voorlopig verhuizen we naar het vroeger knutsellokaal in De Bergen”, vertelt 't Licht-voorzitter Simon Stoop. “Het is vooral belangrijk dat er voldoende isolatie wordt aangebracht, want we willen de buurt niet storen. Dat we naar een kleinere locatie verhuizen vinden we niet erg, want ons huidig jeugdhuis was eigenlijk zo groot dat het soms halfleeg leek. Voor de gezelligheid zal het toffer worden. Nadien krijgen we een definitieve stek in de kelder van de nieuwe bibliotheek, waar nu nog de parochiezaal staat. We mochten onze wensen kenbaar maken.”

Maandag kiest 't Licht - dat in 2010 tot beste jeugdhuis van de provincie werd verkozen, een nieuw bestuur op de algemene vergadering. “Omdat we in een overgangsfase zitten, hebben we afgelopen jaar niet zo veel lidkaarten verkocht. Maar als het nieuw lokaal een feit is, wordt de werking weer aangezwengeld.”

Simon vermoedt dat het afscheid van de huidige locatie vooral voor de pioniers van 't Licht emotioneel moet zijn. “Ze hebben echt moeten vechten om in 1998 hier in de oude leegstaande jongensschool een lokaal te krijgen. Onlangs kwamen enkele van hen nog eens langs.” Een jeugdhuis middenin het centrum plaatsen, was toen gewaagd. Ook voor de nieuwe locatie geeft Zandhoven de jeugd een stek in het hart van de gemeente. (kma)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio