Schepen van Dierenwelzijn mikpunt van spot na bericht over luide haan

Aalst -

Een Facebookpost over geluidsoverlast door een haan heeft Aalsters schepen van Dierenwelzijn Dylan Casaer (Lijst A) flink wat spottende commentaren opgeleverd. “Het was ludiek bedoeld”, verzekert hij zelf.

Dylan Casaer (LijstA) plaatste gisteren een bericht op Facebook waarin hij de trotse eigenaar van de haan in de omgeving van de Nederveldstraat, Langestraat en Hof ten Bergestraat oproept om zijn “troeteldier” te vragen om binnen te blijven tot 08.30 uur in de week en 09.30 in het weekend “om de slaapcurve van dit druk bewoonde stadsdeel weer in evenwicht te brengen”.

Het bericht lokte reactie uit op sociale media, vooral omdat Casaer als schepen bevoegd is voor Dierenwelzijn. “Ik betreur de heisa”, zegt hij. “Mijn bericht was ludiek bedoeld, maar blijkbaar is het toch bij enkelen in het verkeerde keelgat geschoten. Ik had ook allesbehalve de intentie om het beestje wat aan te doen, laat staan dierenrechten te schenden. Het was gewoon mijn manier om met een wat ambetante situatie om te gaan.”

“Ik ben overigens zeker niet de enige die slaapproblemen ondervindt. Er zijn nog buurtbewoners die erover klagen, maar blijkbaar zijn de eigenaars van het dier momenteel niet thuis. Van zodra ze er wel zijn, zullen we proberen met die hen een hoffelijk gesprek aan te gaan zodat de rust in deze drukke buurt kan terugkeren”, besluit Casaer.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio