Steenmarter veroorzaakt vierde stroompanne in week tijd

Aalst / Baardegem / Erpe-Mere / Haaltert -

Aalst en omstreken werden in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw getroffen door een stroompanne. De vierde al in nauwelijks een week tijd.

Bij meer dan 2.000 gezinnen in Aalst, Haaltert en Erpe-Mere viel rond 4.45 uur de stroom uit.

“Deze keer was een steenmarter de schuldige”, zegt David Callens van Eandis. “Het beestje was binnengekropen in een transformatiestation van Elia. In zo’n transformatiestation komen alle hoogspanningskabels binnen en wordt de elektriciteit verdeeld naar de cabines van Eandis. De marter moet er iets geraakt hebben waardoor er kortsluiting ontstond. Hierdoor is de veiligheid in werking getreden waardoor ons net plat lag. We hebben direct contact opgenomen met Elia en zijn samen met hen ter plaatse gegaan om het probleem aan te pakken. Een uur later was alles weer in orde voor iedereen, behalve voor het beestje. Dat heeft de schok niet overleefd.”

Woensdagavond was er ook al een stroompanne in Aalst en Erpe-Mere, die bleek veroorzaakt door een defect in een hoogspanningskabel. Vrijdagavond viel de elektriciteit in delen van Aalst en Lebbeke uit als gevolg van een ontploffing in een cabine, een dag eerder kreeg ook Erpe-Mere af te rekenen met een stroompanne.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio