Zwemmen Europees kampioenschap Glasgow

Seba De Meulemeester: “Nog een flinke progressiemarge”

Seba De Meulemeester: “Nog een flinke progressiemarge”

Seba De Meulemeester. Foto: IF

Gent / De Pinte / Lovendegem / Sint-Gillis-Waas -

Met Kimberly Buys en Jasper Aerents nemen twee gevestigde waarden deel aan het EK, met Lorenz Weiremans en Seba De Meulemeester duiken twee kerels voor de toekomst het bad in.

Seba De Meulemeester hoopt in de Schotse hoofdstad alweer enkele stappen vooruit te kunnen zetten. Gisteren diende hij, door het forfait van Timmers al in te vallen op de 4 x 100 meter vrije slag. De 20-jarige zwemmer uit Sint-Denijs-Westrem neemt verder de 200 meter vrije slag voor zijn rekening en zal ook ploeg vormen in de aflossingsploeg op de 4 x 200 meter vrije slag, dit met Alexandre Marcourt, Lorenz Weiremans en Thomas Thijs als lotgenoten.

“Ik maak deel uit van een jonge estafetteploeg. De vorige generatie stond lang aan de top. Nu is het tijd voor de opvolging. In mijn ogen doen we het momenteel heel goed, al mogen de verwachtingen op een groot kampioenschap nog niet al te hoog worden gelegd. We hebben nog een flinke progressiemarge. Meedoen voor de ereplaatsen op een groot kampioenschap, dat moet het uiteindelijk doel worden”, vertelt Seba De Meulemeester, die ook op individueel vlak wil scoren. “Voor mij komt het er in de eerste plaats op aan om mijn persoonlijke besttijd scherper te stellen. Ik ben nog niet in staat om te wedijveren met de grote jongens, maar ik zie dit EK wel als een leerschool.”

Hij zwom dus ook de 4 x 100 meter vrije slag. “Ik miste de aanvankelijk selectie op een paar honderdsten na. Ik wilde me echt bewijzen op dat nummer. Ik zwem deze aflossingsproef in principe ook liever, al is de concurrentie hier ook veel groter.Ik had niet verwacht te moeten invallen, vooral ook omdat ik heb getraind met het oog op de 200 meter. Het is niet eenvoudig om Pieter Timmers te vervangen.” Het Belgische team klokte de 14de tijd (3:18.”§)

Seba De Meulemeester combineert zijn zwemcarrière met zijn studies. “Volgend jaar begin ik met de richting fysica. De combinatie maken is niet altijd makkelijk. Maar als je kan slagen in beide werelden, is de voldoening nog zo groot.”.De drie overige Oost-Vlamingen werken eveneens een gevarieerd programma af: Kimberly Buys, die gisteren al aan de slag was, (50 en 100 meter vlinderslag, 4 x 100 meter wisselslag gemengd en 4 x 100 meter vrije slag gemengd), Jasper Aerents (100 meter vrije slag en 4x 100 meter vrije slag) en Lorenz Weiremans (200 meter vrije slag, 4 x 200 meter vrije slag gemengd en 4 x 200 meter vrije slag).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio