Belgisch leger landt met Agusta-helikopter op Zottegems “feestje van het jaar”

Dance-D-Vision omarmt de zon en verwacht 25.000 bezoekers over het hele weekend

Het hoofdpodium in westernstijl lokte al snel heel wat volk. Foto: dvp

Zottegem -

“Het feestje van het jaar, niet te missen”, dat is op de weide het meest populaire antwoord op de vraag wat Dance-D-Vision zo speciaal maakt. Ook het Belgisch leger heeft dat begrepen, want het stuurde een Agusta helikopter naar de festivalweide.

Voorafgaand aan deze achtste editie van Dance-D-Vision liet organisator Koen Van Der Heyden verstaan dat hij mikte op 25.000 bezoekers. Of dat aantal wordt gehaald zal pas zondagavond blijken, maar af te lezen aan het enthousiasme in de voorverkoop en gisteren op de camping en op de festivalweide - in westernstijl ingericht dit jaar - krijgt hij gelijk.

“Dance-D-Vision is echt wel hét feestje van het jaar”, verwoorden de Zottegemse vriendinnen Fara, Mani, Fiebie, Camille en Joni het vanop de camping waar ze dankzij enkele bevriende crewleden zowat het beste schaduwplekje bezetten. “We hebben zelfs niet naar de programmatie gekeken. We wilden er absoluut bij zijn.”

Tim Notebaert en zijn vrienden, eveneens uit Zottegem, bevestigen. Zij houden het op “sfeer, vriendschap en steengoede muziek” wanneer gevraagd naar drie woorden om Dance-D-Vision te omschrijven.

Weekend zonder mannen

Sylke Rooms en haar vriendinnen, allemaal uit Sint-Niklaas en omgeving, vonden er de ideale plek om een mannenloos weekend door te brengen. “Elk jaar organiseren we een women-onlyweekend”, licht Sylke toe. “Doorgaans kiezen we voor het Summer Festival in Antwerpen, maar omdat ze daar dit jaar een sabbatjaar hebben ingelast, leek Dance-D-Vision ons de beste optie. We hebben het ons nog niet beklaagd. Het is hier echt heel gezellig.”

Dat Dance-D-Vision populair is, heeft ook het Belgisch leger goed begrepen. Op zoek naar extra manschappen haalde het zelfs de Agusta-helikopter uit de hangar. Via een tombola konden veelal jonge festivalgangers een luchtdoop winnen.

“Het is de eerste keer dat we aanwezig zijn op een festival”, licht luitenant-kolonel van het vliegwezen en stafbrevethouder Jo Heylens toe. “We hopen hier jongeren te overtuigen om voor het Belgisch leger te kiezen. We hebben 1.500 nieuwe rekruten nodig, vooral voor de technische beroepen. We zijn hier om duidelijk te maken dat we met eigen hogescholen en universiteiten heel wat te bieden hebben.”

De 23-jarige Logan Dupont (23) was een van de gelukkigen. “Dit wordt mijn luchtdoop”, klonk het ietwat zenuwachtig vooraf. “Ik heb al een job als informaticus, maar eigenlijk vind ik dit wel een aangename kennismaking met het leger. Je weet nooit wat de toekomst brengt.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio