Ronde van Polen - Het is weer tijd voor Teuns

Ronde van Polen - Het is weer tijd voor Teuns

Foto: BELGA

Acht zeges in 21 dagen: precies een jaar geleden leerde de wielerwereld de winnaar in Dylan Teuns (26) kennen. Vanaf vandaag in de Ronde van Polen gaat hij op zoek naar een nieuwe zegetocht. Ook om zijn niet-selectie voor de Tour te verteren. Het moet dan maar in de Vuelta gebeuren om dan volgend seizoen een nieuwe start te nemen bij Bahrain-Merida.

Twee ritzeges en de eindzege in de Ronde van Wallonië, rit- en eindzege in de Ronde van Polen en twee ritten en de eindwinst in de Arctic Race in Noorwegen: beter doen dan vorig jaar in de zomer is onmogelijk voor Dylan Teuns. Temeer hij er vorige week in Wallonië niet bij was omdat BMC er niet startte. “Ik ga ervoor in Polen en Noorwegen, maar ze komen niet op bestelling”, zegt Teuns. “De verrassingsfactor is ook verdwenen. Maar ik heb heel goed getraind en de conditie is super.”

Trainen deed hij vijftien dagen in het Italiaanse Livigno. Al was dat wel een beetje zuur, want Teuns had gehoopt om er in de Tour bij te zijn. “Ik was zwaar ontgoocheld met die niet-selectie. Ik heb de Tour gevolgd op tv en dat deed pijn. Ik zag ook bepaalde ritten waar ik echt mijn kans wou gaan. Tja, de Vuelta dan maar zeker? Ik mik er op een ritzege. Ze zeggen wel dat ik op termijn een goed klassement kan rijden, maar dat is toch nog wat afwachten. Ook volgend jaar in de Tour zijn klassementsambities nog te vroeg.”

“Niks gehoord van Greg”

Volgend jaar rijdt hij onder de vleugels van Rik Verbrugghe bij Bahrein-Merida. Greg Van Avermaet wou hem graag meenemen naar CCC, de opvolger van het BMC-team van Jim Ochowicz. “Ik heb dat ook gelezen, maar ik heb Greg sinds het BK eind juni niet meer gehoord. Ik ben blij met mijn keuze. Bahrein is een wereldteam en ze contacteerden mij al in het voorjaar.”

Teuns reed een sterke Parijs-Nice en Ronde van het Baskenland maar winnen deed hij nog niet dit seizoen. In de Waalse klassiekers viel hij ook tegen, ondanks het feit dat hij vooraf verkondigd dat hij Alejandro Valverde kon kloppen op de Muur van Hoei “De conditie was goed, maar na een zware opbouwperiode zat ik iets minder fris. Ik kan er maar uit leren. Het moet ook een beetje meezitten. Maar ik ben klaar voor het najaar. Ik hoop er ook bij te zijn op het WK in Innsbruck, zeker het nu eens een lastig parcours is. Laat maar komen.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.