Recreatief sporten voor de vierde wereld

FOTO. Lo Plage: het warmste strand ligt vlakbij

Zin in een dagje strand? Niet meer in de broeierige wagen tuffen naar zee en vastlopen in de file tussen Aalter en Beernem, maar gewoon afzakken naar Lo Plage in Dorp-Oost. Daar wordt voor de zevende keer - de weergoden hadden het ook door - het recreatief strandvolleybal-, voetbal- en petanquetornooi voor verenigingen uit Lochristi georganiseerd. Zand is er in overvloed op de speelvelden, zon natuurlijk ook, en de watervoorraad - in flessen - is immens om de sportievelingen en bezoekers te laven. Evenementenradio VROB zorgt voor muziek en interviews, vanuit een koele hoek van de tent.

Het is altijd een beetje uitkijken naar de respons van gelegenheidsteams op Lo Plage, maar  dat zit dit jaar snor: 12 teams - Bateas, Lo Borno, Jo Catering, Chiro 1, Het vel van de bear, Next revel, ST Solutions, Yemaja, Zeg maar Crabbelaer, Infimo, Tonneke en Ganda -  nemen het in het competitiedrieluik tegen mekaar op. "Een mooi en overzichtelijk deelnemerveld", zeg mede-organisator Dirk Vanluchene, "want een onpaar aantal is altijd een probleem." Voor morgen zondag heeft hij zes teams in stelling, ook een vertrouwd aantal op de tweede dag van Lo Plage.

Welzijnsschakels

De warmte deed de spelvreugde en het enthousiasme niet zakken zaterdagmorgen: er werd voor de laatste pass en de laatste bal gestreden tot het zand rond onze oren vloog. Op de petanquebaan was het mogelijk nog warmer: Anita en Patrick van "Welziijnsschakels", het vierdewereldproject dat de opbrengst van Lo Plage opnieuw nuttig zal besteden, trokken nog een beetje de sfeer van Picasso Village door met hun tricolore parapluutjes.  "Een goede bescherming tegen de zon hier aan de petanquebaan", aldus Anita, die nog een modeshowtje beloofde want ze had ook nog petjes en een zomerhoed in haar outfit voor vandaag. Dorst hoeft u op Lo Plage zeker niet te lijden, of u nu zelf meesport of niet. Er zijn lekkere ijsjes en ook belegde broodjes in de tent verkrijgbaar.

Drie jaar VROB

VROB is opnieuw op de locatie waar het reünieverhaal van drie jaar geleden startte. Toen nog in een bescheiden tentje, nadien in de glazen container van Sleep Life. Dit weekend zendt de evenementenradio gewoon uit uit een frisse hoek van de grote tent, omdat de container van de slaapspecialist even een publitoertje maakt op Bruudruuster Rock in Oostakker. Het hele weekend zijn er de vertrouwde programma's, met onder meer de Praatbarak van Peter Vervaet over cultuur in Lochristi en het Zondags Aperitief morgen van 11 uur tot 13 uur.

Lo Plage, recreatief strandvolleybal-, strandvoetbal- en petanquetornooi ten voordele van de lokale vierde wereld. Op de terreinen in Dorp-Oost 133, de parking kan u bereiken via de oprit in de Hoekskensstraat.  Gratis toegang, maar vergeet het project niet te steunen met de opbrengst van een drankje, een  broodje of een ijsje. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio