Clasica San Sebastian - Belgen achten zich niet kansloos

Clasica San Sebastian - Belgen achten zich niet kansloos

Vanmiddag wordt in en om San Sebastian de jaarlijkse Clasica San Sebastian gereden, de enige wielerklassieker op Spaanse bodem. Met Greg Van Avermaet hebben de Belgen een favoriet aan de start staan.

“Of ik fris ben?”, herhaalt Greg Van Avermaet de vraag… “Ik heb hier nog nooit fris aan de start gestaan. Dit is zo’n wedstrijd waar je moet inkomen en hopen dat je in de finale de goede benen terugvindt. Meestal lukt dat wel. De voorbije week was redelijk intensief. Parijs, het feestje achteraf, twee criteriums… Dat kruipt altijd in de kleren.”

De lat ligt aanvaardbaar hoog voor Van Avermaet. “Als de echte klimmers doortrekken, moet ik meestal passen”, klinkt het. “Ik zeg niet dat ik start om de wedstrijd te winnen maar ik wil bergop de schade beperken en zo dicht mogelijk eindigen. Die Tontola is echt wel lastig, vooral de laatste kilometer. Daarom verwacht ik ook dat de klimmers zoals Alaphilippe, Yates of Roglic hier de koers gaan winnen.”

Een eerlijke koers? “Zeer zeker nu ze het parcours hebben gewijzigd. Vroeger met de Jaizkibel als scherprechter kon je nog met een grote groep naar de finish rijden maar dat is nu onmogelijk. De hitte? Na drie weken Tour zijn we dit wel gewend.”

Bij Quick Step rekenen ze op Julian Alaphilippe, weet ploegmaat Pieter Serry. “Die Tontora is vergelijkbaar met de Muur van Hoei. Dan weet je voor wie we rijden”, aldus Serry, recent nog sterk op dreef in de TRW. “Julian heeft de voorbije week wel wat criteriums gereden maar ik vermoed dat hij er noa honderd kilometer zal doorkomen. Als hij een positief seintje geeft, wordt er voor hem gereden.”

Volg de Clasica San Sebastian hier nu LIVE. 

Corrigeer