Geen twee op twee voor Quick Step: - Duitse kampioen sprint naar ritwinst in eerste etappe Ronde van Polen

Geen twee op twee voor Quick Step: - Duitse kampioen sprint naar ritwinst in eerste etappe Ronde van Polen

Foto: rr

Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) is de eerste leider van de Ronde van Polen (WorldTour). De Duitse kampioen hield in Krakau in een massasprint de Colombiaan Alvaro Hodeg (Quick-Step Floors) van de zege.

Dat Ackermann in een stevige vormpiek verkeert, bewees de 24-jarige Duitser met winst in zijn nationaal kampioenschap en de WorldTour-wedstrijd in Londen. Dat zijn team BORA-hansgrohe ook in Polen in hem geloofde, bleek uit hun werk in de openingsrit van de Ronde van Polen in de achtervolging op een vroege vlucht van vier, die zeven kilometer voor de finish werd geneutraliseerd.

Quick-Step Floors zette de jonge Hodeg piekfijn af in de slothectometers, maar de neoprof werd meteen overvleugeld door de snelle aanzet van Ackermann. Die heeft na zijn zege nu vijf streepjes achter zijn naam dit seizoen, want eerder pikte hij ook een rit mee in de Ronde van Romandië en de Dauphiné. Door de bonificaties leidt Ackermann nu met vier seconden voorsprong op Hodeg en zes op de Italiaan Matteo Trentin, die derde werd in de sprint. Eerste Belg Jurgen Roelandts was vijftiende in de rituitslag.

De Ronde van Polen eindigt vrijdag. Ook de tweede rit van zondag lijkt voorbestemd op een massasprint te eindigen. Na 156 kilometer komen de renners aan in Katowice.

Corrigeer

MEER NIEUWS