Historisch vliegtuig crasht in Zwitserland: alle inzittenden komen om het leven

Historisch vliegtuig crasht in Zwitserland: alle inzittenden komen om het leven

Het bedrijf voert pleziervluchten uit met Junkers-vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog Foto: AP

Bij de crash van een oldtimervliegtuig in de Zwitserse Alpen zijn zaterdag 20 mensen om het leven gekomen. Het gaat om 17 passagiers en 3 bemanningsleden, dat heeft de Zwitserse politie zondagmiddag op een persconferentie bevestigd.

Het vliegtuig, een Junkers Ju-52 gebouwd in 1939, stortte zaterdag neer in het kanton Graubünden, op de westflank van de berg Piz Segnas. Omdat het vliegtuig op grote hoogte - zo’n 2.540 meter - neergestort was, verliepen de reddingswerken zaterdag bijzonder moeilijk. De zoektocht naar het vliegtuig werd zaterdagavond daarom gestaakt en zondagochtend voortgezet.

Gevreesd werd dat alle inzittenden van het vliegtuig van de firma Ju-Air, met plaats voor 17 passagiers en drie bemanningsleden, overleden waren. Dat bericht werd zondag op een persconferentie bevestigd door de Zwitserse politie: er zijn geen overlevenden. Het gaat om 11 mannen en 9 vrouwen, onder hen ook een Oostenrijks koppel met een kind.

Ju-Air is een vereniging van vrienden van de Zwitserse luchtmacht (VFL), die in 1981 drie afgedankte Ju-52’s overnam. De vliegtuigen worden gebruikt voor rondvluchten in de Alpen.

Eerder zaterdag stortte in Zwitserland, in de buurt van Hergiswil, zo’n 10 kilometer ten zuiden van Luzern, ook al een vliegtuigje neer. Een gezin met twee kinderen kwam om het leven.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees