Beauty

Maak kennis met de rijkste beautybloggers op Instagram

Maak kennis met de rijkste beautybloggers op Instagram
Sociale media kunnen zeer winstgevende bronnen van inkomsten zijn voor beautybloggers. Dat blijkt uit de jaarlijkse Instagram Rich List van het Britse bureau Hopper HQ, dat verschillende profielen op sociale media beheert. De Amerikaanse Huda Kattan staat voor het tweede jaar op rij helemaal bovenaan met de 33.000 dollar die ze krijgt per post.

De top tien kwam tot stand nadat het bedrijf samenzat met zogenaamde ‘social media influencers’, merken en marketingbedrijven. Op basis daarvan werd een schatting gemaakt van de bedragen die de accounts in rekening kunnen brengen. De exacte bedragen zijn dus niet bekend omdat merken en marketingafdelingen niet alles prijsgeven over hun deals met sterren. Op dezelfde manier stelden ze ook een lijst samen met beroemdheden die het meest verdienen met Instagram. Daar prijkt realityster en zakenvrouw Kylie Jenner op nummer één.

1. Huda Kattan

Wie? Amerikaanse blogster die in Dubai woont. Maakte onder meer furore met een filmpje waarin ze haar gezicht scheert en heeft een eigen beautylijn.

Hoeveel? 33.000 dollar (28.500 euro) per post

 

Een bericht gedeeld door Huda Kattan (@hudabeauty) op

 

2. Zoe Sugg

Wie? Deze Britse blondine is op Youtube vooral bekend als Zoella en doet meer dan enkel (vreemde) beautyproducten testen. Ze geeft ook eigenzinnige tips tegen angst en showt veel hippe outfits.

Hoeveel? 16.000 (13.800 euro) dollar per post

 

 

Een bericht gedeeld door Zoe Sugg (@zoella) op


3. Nikkie De Jager

Wie? Deze Nederlandse visagiste uit het Noord-Brabantse Uden houdt zich vooral bezig met video’s over make-up en lifestyle. In haar carrière mocht ze al Kim Kardashian opmaken.

Hoeveel? 15.750 dollar (13.600 euro) per post
 


4. Naomi Giannopoulos

Wie? Fan van make-up looks met een matte finish? De pagina van deze mama van drie staat er vol van. En ze legt - uiteraard - uit hoe je ze zelf bekomt.

Hoeveel? 12.000 (10.350 euro) dollar per post

 


5. Jeffree Star

Wie? Een androgyne make-upartiest die in het verleden in het nieuws kwam omdat hij zich kantte tegen Kylie Jenner. Hij vond het borsteltje van de lipgloss die ze op de markt bracht absoluut niet kwalitatief.

Hoeveel? 10.500 dollar (9.050 euro) per post

 

 

Een bericht gedeeld door Jeffree Star (@jeffreestar) op


6. James Charles

Wie? Deze New Yorker is zo creatief met kleuren en kan blenden als de beste. Zo goed dat je niet altijd zeker weet of hij make-up op heeft of voor bodypaint koos.

Hoeveel? 9.750 dollar (8.413 euro) per post

 

7. Amra Olevic

Wie? Een beetje mode, afgewisseld met beauty en een Instagrampagina die ingedeeld is per kleur: zo netjes is het account van de jongedame die wel van erg veel highlighter houdt.

Hoeveel? 9.000 dollar (8.400 euro) per post

 

Een bericht gedeeld door Amra Olevic (@amrezy) op

 

8. Manny Gutierrez

Wie? Een expert met make-up en hij gaat de geschiedenis als eerste man die make-upartikelen promoot. Hij was in 2017 het gezicht van de nieuwe mascara van Maybelline.

Hoeveel? 7.900 (6.480 euro) per post


9. Shayla Mitchell

Wie? De perfecte, golvende lokken, outfits en beautylooks on fleek: dat is de stijl van Shayla Mitchell. Hoewel ze in de top tien staat, moet ze het met meer dan 24.000 euro per post minder stellen dan de rijkste beautyblogster.

Hoeveel? 4.400 (3.800 euro) per post

 

Een bericht gedeeld door SHAYLA (@makeupshayla) op

 


10. Amanda Steele

Wie? Ze is blogster, model en actrice en nog maar 19 jaar oud. De toekomst ziet er blushroze uit voor het meisje dat populair is dankzij onder meer haar make-uptrucks voor luie mensen.

Hoeveel? 4.200 (3.600 euro) per post

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees