Pieter Timmers bevestigt: definitief geen EK in Glasgow na hersenvliesontsteking

Pieter Timmers bevestigt: definitief geen EK in Glasgow na hersenvliesontsteking

Foto: Photo News

Zwemmer Pieter Timmers heeft op Instagram meegedeeld dat hij zoals verwacht forfait geeft voor de 50 meter vrije slag woensdag op het EK in Glasgow. Met zijn gezondheid gaat het na zijn virale hersenvliesontsteking de goede kant op, maar voor competitie is het nog te vroeg.

“Ik was er mentaal nog niet meteen klaar voor om officieel af te moeten zeggen voor heel het EK, ook voor de 50m vrije slag woensdag. Ik had een houvast nodig de voorbije dagen”, schrijft Timmers op Instagram. “Nu ben er ik echter klaar voor om het te laten gaan. Te ondergaan.” Ook de 4x100 meter vrije slag voor gemengde teams zal Timmers niet kunnen zwemmen. Hij geeft forfait voor het hele EK.

 

 

Dag lieve volgers, dank jullie voor de steun en berichtjes de voorbije dagen. Toen ik maandagnacht in het ziekenhuis vernam dat mijn EK in het water viel, was dat een serieuze klap in m’n gezicht. Ik ging voor goud op de 100 vrije slag en kon niet geloven dat die race mij werd afgenomen. Ik was er mentaal dan ook nog niet meteen klaar voor om officieel af te moeten zeggen voor heel het EK, maw: ook voor de 50 vrije slag woensdag. Ik had een houvast nodig de voorbije dagen. Nu ben er ik echter klaar voor om het te laten gaan. Te ondergaan. Ik herstel goed en ben al enkele keren terug gaan zwemmen. Niets intensief want ik mag niets overhaasten, maar ik ben blij dat dat al lukt aangezien de ziekte weken of zelfs maanden kan aanslepen. Een terugval is nog mogelijk blijkbaar, dus de komende weken wordt het een uitdaging om én naar mijn lichaam te luisteren én klaar te geraken voor de World Cup Tour met als eerste stop Kazan van 7 tot 9 september. Opgeven heeft nooit in mijn woordenboek gestaan, ook nu niet. --------------------------------------------------------------------------------- Dear followers, thx for your support and kind messages the past days. When I was told in the hospital Monday night that I couldn’t compete at European Championships due to viral meningitis, that was a slap in the face. I wanted to go for gold in the 100 freestyle and couldn’t believe I couldn’t take my chances. Mentally I wasn’t ready to immediately cancel the whole Championship, I really needed something to fall back on. But today I’m ready to also let go of the 50 freestyle. I’m recovering well and went to the pool already a few times for some easy swims. Nothing intensive cause I can’t rush anything, but I’m really happy to be able to swim already as the meningitis can drag on another few weeks or months. The following weeks are going to be challenging to as well listen to my body and as well get ready for the World Cup Tour with stops in Kazan, Doha, Eindhoven and Budapest. Giving up, nope, that doesn’t work for me.

Een bericht gedeeld door Pieter Timmers (@pietertimmers) op

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.