Roeien Mannen lichtgewicht DUBBELTWEE EK Glasgow

Tim Brys strandt op zucht van brons

Gent -

Op het EK roeien lag alle druk op de schouders van World Cupwinnaars Tim Brys (KR Club Gent) en Niels Van Zandweghe. Het Brugs-Gents duo finishte vierde, een schitterend resultaat dat helemaal beantwoordde aan de logica.

Tim en Niels plaatsten zich voor een EK-finale, een WK-medaillestrijd waardig. De Franse wereldkampioenen Houin-Baroukh verzeilden in de B-finale, maar met de Italiaanse vice-wereldkampioen Oppo-Ruta, de Ierse vice-Olympische kampioen Gary en Paul O'Donovan en de Olympische bronzen medaillewinnaar Noren Brun-Strandli lag nu wel de hele wereldtop aan de start. Op de koop toe aasden ook Kowalski-Jankowski op eremetaal. Dat Poolse duo snoepte Tim en Niels de vierde plaats op het WK 2017 af en versloegen de Belgen op de eerste World Cuprace. Tim en Niels rekenden in de daaropvolgende Wereldbekerraces definitief met de Polen af.

Ook nu nam het Gents-Brugse duo vlot de maat van de Polen. Meer dan die vierde plek zat er niet in. Van bij de eerste meters snelden de Noren en Italianen weg. De Belgen kwamen als vijfde door. Halfweg schoven ze op naar een vierde plaats, leek met een achterstand van anderhalve seconde op het broederpaar O'Donovan het brons haalbaar. Tim en Niels pakten uit met hun snelle laatste 500, tevergeefs. Ze werden voorafgegaan door drie teams waarvan ze enkel de Ieren met amper 1/100ste konden verslaan. De sportieve logica dus gerespecteerd.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio