Miguel Wiels schrijft autobiografie

Miguel Wiels schrijft autobiografie

Foto: ISOPIX

Hij mag dan nog maar 45 zijn, toch schrijft Miguel Wiels nu al zijn autobiografie. 35 Jaar Wiels - Ongecensureerd gaat het boek ­heten en Wiels blikt daarin ­samen met zijn ouders, familie, vrienden en collega’s terug op zijn leven. Een leven in functie van de muziek. Wiels is niet ­alleen muzikant met een eigen band, hij is de huiscomponist van K3, werkt samen met Paul de Leeuw en is natuurlijk ook de man van Free ‘Mega Mindy’ Souffriau.

35 jaar, zoals in de titel staat, dat zou betekenen dat het voor Miguel Wiels allemaal al begon op z’n tiende. En dat klopt on­geveer. De kleine Miguel was elf toen hij op 8 mei 1983 in Sint-Amandsberg, een deelgemeente van Gent, al een hoop volk trok. Het was er jaarmarkt en op een podium liet een knulletje dat nauwelijks boven zijn elektrische orgel uitkwam het ene klassieke stuk na het andere uit zijn klavier rollen. Tussendoor speelde de jongen ook enkele populaire deuntjes, afgewisseld met stukjes die hij zelf had bedacht.

Zakenman boven alles

Vandaag is Wiels de drijvende kracht achter tal van artiesten, zoals Niels Destadsbader, die Wiels als “zijn kleine broer” omschrijft. Onder anderen Destads­bader, maar ook Gert ­Verhulst, drummer Wouter van Tornout en zijn vrouw Free Souffriau vullen het portret aan dat Wiels van zichzelf schetst. Opvallend is alvast dat Souffriau haar man in de eerste plaats een ‘zakenman’ noemt en dan pas componist en pianist. “Niet dat die piano niet belangrijk voor hem is, maar het is een middel om zijn vak te doen. Het is zoals het woord het aangeeft: instrumenteel, voor een ander doel.”

35 Jaar Wiels - Ongecensueerd – een uitgave van Standaard Uitgeverij/Angèle – komt in oktober uit en zal worden voorgesteld in de Ghelamco Arena, het voetbalstadion van AA Gent. Onder anderen Niels Destadsbader, Free Souffriau, Kristel van K3 en mogelijk Paul de Leeuw zullen er een muzikale ode brengen aan Miguel Wiels.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees