Van der Poel vs. Van Aert op de weg? Nederlander blijft langer bij broers Roodhooft én rijdt enkele voorjaarskoersen

Van der Poel vs. Van Aert op de weg? Nederlander blijft langer bij broers Roodhooft én rijdt enkele voorjaarskoersen

Foto: Photo News

Mathieu van der Poel blijft langer bij de broers Roodhooft. Dat bevestigde Christoph Roodhooft gisteravond. Het huidige contract met de veelzijdige, maar nog altijd maar 23-jarige Nederlander liep tot einde 2020, maar zou met enkele jaren verlengd zijn, terwijl de deal met Philip en Christoph Roodhooft ook inhoudelijk is aangepast.

Er was vanuit het WorldTourpeloton ondertussen enorm veel vraag naar Van der Poel, die morgen in Glasgow het EK mountainbike rijdt en daar zondag ook de wegrit betwist. Nieuw is ook dat Mathieu van der Poel volgend voorjaar – na het veldritseizoen – aansluitend wat wedstrijden in het voorjaar rijdt. Dat betekent dat de huidige ploeg van Mathieu van der Poel een aanvraag zal indienen om van het continentale niveau naar het professioneel continentale niveau te stijgen, zodat het team toegangsrecht heeft tot koersen als bijvoorbeeld de E3 Harelbeke.

Daar komt eind deze week meer duidelijkheid over.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.