Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst betrapt twee bestuurders op rijden onder invloed

Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst betrapt twee bestuurders op rijden onder invloed

Foto: Photo News

Hoeselt / Bilzen / Riemst -

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een interventieploeg van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst twee bestuurders betrapt op rijden onder invloed van drugs.

De eerste bestuurder werd om 1 uur onderschept aan de woning van zijn kameraad in Bilzen. De man had even voordien, op Rooi in Bilzen, de vlucht genomen nadat hij het dienstvoertuig van de politie had opgemerkt.

De bestuurder had geen alcohol gedronken. Omdat de checklist toch positief was, werd een speekseltest opgelegd. Daaruit bleek dat de man recentelijk marihuana had gebruikt. Het rijbewijs van de 24-jarige werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Op het commissariaat van Bilzen werd een bloedproef uitgevoerd en een verhoor afgenomen in het kader van het onverantwoord rijgedrag. De bestuurder zal zich later moeten verantwoorden bij de politierechter.

De tweede bestuurder werd om 5 uur onderschept aan het cultureel centrum “De Kimpel” in het centrum van Bilzen. De bestuurder had geen alcohol gedronken, maar opnieuw was de checklist positief en werd de man een speekseltest opgelegd.

De 29-jarige bestuurder uit Bilzen weigerde elke medewerking: zowel een speekseltest als een bloedproef werden geweigerd. Daarop wilde de politie het rijbewijs van de man intrekken, maar dat kon hij niet voorleggen. De agenten lieten daarop het voertuig van de bestuurder takelen.

Twee maanden geleden nog legde de 29-jarige Bilzenaar een positieve speekseltest voor amfetamines af. Ook in 2015 werd de bestuurder betrapt op sturen onder invloed van drugs. Hij zal zich later moeten verantwoorden op het Parket Limburg.

Tijdens de patrouille werden ook 5 processen-verbaal opgesteld wegens foutief parkeren, waarvan 2 in de Kerkstraat te Riemst en 3 in het centrum van Bilzen.

In Hoeselt werden 4 voertuigen geverbaliseerd wegens keren op het kruispunt met de Industrielaan. Keren is op deze plaats verboden omdat het de verkeersstroom tussen Hoeselt en Bilzen stremt. De bestuurders krijgen elk een boete van 58 euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio