De Lijn gaat trams flitsen aan Sportpaleis

De Lijn gaat trams flitsen aan Sportpaleis
Antwerpen -

Op de Burgemeester Gabriel Theunisbrug aan het Sportpaleis gaat vervoersmaatschappij De Lijn vanaf vandaag trams controleren op snelheid. Controleurs zullen met een ‘speedgun’ nagaan of de trambestuurders zich aan de maximaal toegelaten snelheid houden. Het personeel werd vrijdag op de hoogte gebracht van de nakende controles.

Op de brug geldt sinds enige tijd dat trams er stapvoets moeten rijden. “De brug wordt binnenkort vervangen en er nog nieuwe sporen leggen was dus niet opportuun”, reageert Tom Van de Vreken, woordvoerder van De Lijn. De huidige sporen laten echter niet toe dat er sneller dan stapvoets, in dit geval ongeveer 10 km/u, gereden wordt. Een snelheidsbeperking die De Lijn zelf opgelegd heeft.

“We verwachten dat die nagekomen wordt en de meeste trambestuurders houden zich er ook aan”, benadrukt Van de Vreken. “Maar er zijn altijd een paar mensen die een extra geheugensteuntje nodig hebben.”

Wie bij de controles betrapt wordt op overdreven snelheid kan een zware sanctie krijgen. “Welke tuchtmaatregel er volgt, hangt af van het dossier van de bestuurder in kwestie”, aldus Van de Vreken.

Bij NV De Vlaamse Waterweg kon gisteren niemand zeggen wanneer de werken aan de nieuwe brug van start gaan.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees