Nog steeds heel wat tickets te koop voor Grote Prijs F1 van België, en dat heeft drie opvallende redenen

Nog steeds heel wat tickets te koop voor Grote Prijs F1 van België, en dat heeft drie opvallende redenen

Foto: Photo News

De Grote Prijs van België op Spa-Francorchamps kende de voorbije jaren een opmars in het aantal verkochte tickets. Dat is vooral te wijten aan de aanwezigheid van Stoffel Vandoorne en Max Verstappen, wiens goede prestaties heel wat Nederlandse fans naar het circuit lokken. Volgens Newsmonkey zet die trend zich voor de race van dit jaar (op zondag 26 augustus) echter niet helemaal verder door de hoge ticketprijzen, slechte sanitaire voorzieningen langs het circuit en de lange files van en naar het circuit.

De Nederlandse fans zijn tegenwoordig niet meer weg te denken van de Formule 1-circuits. Tijdens vrijwel alle raceweekends in Europa komen onze noorderburen in groten getale opdagen. Vooral de races in Oostenrijk en het nabijgelegen Duitsland blijken zeer populair te zijn, want de in oranje gehulde fans waren er dit jaar prominent in beeld. Op Spa-Francorchamps was dat de vorige twee jaar niet anders: het Ardense circuit ligt immers zeer dicht bij Nederland.

Verstappen en Vandoorne

Voor Max Verstappen is het hoe dan ook een halve thuisrace: mama Sophie Kumpen is Belgisch, Verstappen heeft naast de Nederlandse ook de Belgische nationaliteit en groeide zelfs op in Maaseik. En met Stoffel Vandoorne is er eindelijk nog eens een Belg in de F1, waardoor behalve de Nederlanders ook fans uit eigen land sneller de weg richting het circuit vinden. Desondanks lijkt de ticketverkoop dit jaar minder vlot te draaien.

Nog steeds heel wat tickets te koop voor Grote Prijs F1 van België, en dat heeft drie opvallende redenen
Stoffel Vandoorne. Foto: Photo News

Vreemd. Volgens het Nederlandse ticketbureau SportStadion, dat tijdens de Grote Prijs van Oostenrijk vorige maand nog met succes heel wat Nederlandse fans richting Spielberg lokte met een Max Verstappen-dorp, zijn daar echter goede redenen voor. Woordvoerster Marloes Schuitemaker zegt dat er nog “vele honderden tickets” te koop zijn voor de Grote Prijs van België op 26 augustus, en dat terwijl de verkoop de vorige jaren zo vlot ging. De redenen zijn uiteenlopend. “Het wat mindere comfort speelt een rol en Spa-Francorchamps kent wat uitdagingen voor de fans”, luidt het.

Zeer hoge ticketprijzen

Volgens Schuitemaker klaagden de Nederlandse fans de afgelopen jaren massaal over de zeer slechte sanitaire voorzieningen aan het circuit en de lange files voor en na de race. Spa-Francorchamps is immers behoorlijk afgelegen en biedt niet veel toegangsroutes, waardoor het soms urenlang aanschuiven kan zijn om met de wagen het circuit te bereiken of te verlaten.

Nog steeds heel wat tickets te koop voor Grote Prijs F1 van België, en dat heeft drie opvallende redenen
Max Verstappen is bijzonder populair in Nederland. Foto: Photo News

Ook de ticketprijzen zouden volgens Schuitemaker een probleem vormen voor veel fans. Een blik op de officiële ticketverkoop op formula1.com toont dat probleem aan. Een zitje op de Silver Grandstand - zeg maar een normale tribune - bij bocht negen (Pouhon) kost maar liefst 379 euro als u enkel naar de race komt kijken, en 415 euro als u het volledige weekend komt. Dat zijn meteen ook de goedkoopste tribunetickets die beschikbaar zijn. Ter vergelijking: bij de Grote Prijs van Italië één week later variëren de goedkoopste ticketprijzen voor soortgelijke tribunes van 185 tot 215 euro. Flink wat goedkoper dus. Ook een General Admission-ticket voor het volledige weekend - waarmee u zelf een minder comfortabele zitplek langs het hele circuit kan kiezen - is duur in Francorchamps. 165 euro tegenover 115 euro voor de Grote Prijs van Italië. Of hoe de ticketprijzen voor de Grote Prijs van België zeer hoog liggen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.