Man steelt vijf rollen vuilniszakken en krijgt 18 maanden effectief cel

Man steelt vijf rollen vuilniszakken en krijgt 18 maanden effectief cel

Illustratie. Foto: Shutterstock

Oostende -

Een Oostendenaar van Tsjetsjeense origine heeft verzet aangetekend tegen een veroordeling bij verstek tot 18 maanden effectieve celstraf. Artur M. (38) stal slechts vijf rollen vuilniszakken en hoopt nu op een mildere straf.

De feiten speelden zich af in de Colruyt in Middelkerke. De beklaagde probeerde aan de haal te gaan met vijf rollen vuilniszakken, maar een winkeldetective merkte de diefstal op. Toen hij onderschept werd door de winkeldetective, rukte Artur M. zich los. De politie kon hem uiteindelijk in de buurt inrekenen.

Artur M. stuurde zijn kat naar het proces, waardoor hij bij verstek werd berecht. De strafrechter veroordeelde hem tot 18 maanden effectieve gevangenisstraf. Tegen dat vonnis heeft de beklaagde vanuit de gevangenis verzet aangetekend. “De straf staat absoluut niet in proportie met het misdrijf”, aldus meester Ellen Eneman. “Het OM had zes maanden cel gevraagd, daar zou ik me meer in kunnen vinden.” De beklaagde is ook bereid om een werkstraf uit te voeren.

De strenge bestraffing had mogelijk veel te maken met het strafblad van de beklaagde. Zo werd M. al tot vier jaar cel veroordeeld voor poging tot doodslag op een Rus. Op 5 juni 2003 stak hij het slachtoffer met een mes in de buik en de borst. Bovendien kampte de beklaagde met een jarenlange heroïneverslaving.

De rechter doet uitspraak op 13 augustus.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees