Verzoeningsoverleg bij Ryanair heeft niets opgeleverd: geplande staking van 10 augustus gaat door

Verzoeningsoverleg bij Ryanair heeft niets opgeleverd: geplande staking van 10 augustus gaat door

Foto: REUTERS

Een verzoeningspoging bij Ryanair heeft maandag niets opgeleverd. Dat zegt BBTK-secretaris Anita Van Hoof na afloop. De geplande staking van de Ryanair-piloten in ons land op vrijdag 10 augustus gaat dan ook gewoon door, klinkt het.

Volgens Van Hoof kwamen er van de Ryanair-directie geen toezeggingen over bijvoorbeeld het respecteren van het Belgisch arbeidsrecht of het erkennen van een syndicale delegatie binnen het bedrijf. “Ik heb de indruk dat ze alles op de lange baan willen schuiven”, aldus de BBTK-secretaris.

De verzoening was georganiseerd door de voorzitter van het paritair comité. Op 10 september vindt er wel nog sociaal overleg plaats tussen de bonden en de Ryanair-directie. Dat overleg was al eerder gepland.

De vakbonden hebben een stakingsoproep gelanceerd voor de piloten van Ryanair op 10 augustus in ons land. Als gevolg van de plannen heeft Ryanair 104 vluchten van en naar België geschrapt. Op 25 en 26 juli werd er al eens gestaakt door het cabinepersoneel van Ryanair in verschillende Europese landen, waaronder België.

Vakbonden in heel Europa liggen op ramkoers met de Ierse lagekostenmaatschappij, in een strijd om meer syndicale inspraak bij het luchtvaartbedrijf.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees