Netepark verwelkomt nu al zijn 50.000ste bezoeker: ”Een recordzomer”

Netepark verwelkomt nu al zijn 50.000ste bezoeker: ”Een recordzomer”

De gelukkige bezoekers kregen een fraai prijzenpakket. Foto: Hans Otten

Herentals / Heist-op-den-Berg / Booischot -

Het Herentalse recreatiedomein Netepark verwelkomde maandag zijn 50.000ste bezoeker, veel vroeger op de zomer dan andere jaren. Juli was dan ook meteen een absolute recordmaand.

Heidi Van Aerschot met haar zoontje Quinn Sprengers uit Heist-op-den-Berg en haar vriendin Ines Verschaeven met kinderen Carla en Matteo Stichelbaut van Linkeroever zijn maandagmiddag compleet verrast wanneer leden van het stadsbestuur verkondigen dat een van hen de 50.000ste bezoeker is van dit zomerseizoen. Het levert de groep een aantal gratis zwem- en stoombadbeurten op, naast een flinke traktatie in de horecagelegenheid in het park.

“Wij komen hier toch dikwijls. Vooral in de winter komen we hier heel veel op zondag zwemmen. In Heist-op-den-Berg is ook een zwembad, maar dat is veel kleiner. En de accommodatie in Lier is te duur. Bovendien kan je hier in het Netepark ook minigolfen en trampolinespringen, wat het zo leuk gemaakt voor de kinderen. Voor ons is het telkens een daguitstap”, vertelt Heidi.

Sportschepen Liese Bergen (sp.a) hoort het graag zeggen. “Veiligheid en hygiëne zijn samen met amusement de pijlers waarop onze werking hier steunt. Dat vraagt heel wat inspanningen, maar we krijgen wel vaker het compliment dat het hier zo proper is”, zegt ze. “Voor ons is dit een recordzomer. We hebben nooit eerder in juli zoveel bezoekers gehad, met pieken van 2.400 man per dag. Onze 50.000ste bezoeker komt dan ook veel vroeger dan andere jaren langs.”

HO

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio