Man kon twee uur later bij zijn thuis opgepakt worden

Brokkenpiloot ramt verkeersbord en gevel en wandelt daarna gewoon weg: “Hij vroeg ons niet naar de politie te bellen”

De dollemansrit van de jonge kerel eindigde tegen een verkeersbord, dat twintig meter verder belandde, en een gevel. Daarna wandelde hij weg. Foto: dvp en edp

Zottegem / Brakel -

Zondag miste een 28-jarige man uit Brakel om 23.30 uur in Zottegem zijn bocht toen hij vanuit de Graaf van Egmontstraat de Kasteelstraat opdraaide. Na het ongeluk zette hij het op een lopen richting Molenkouter. Eerder zou hij ook op een rotonde iets verderop brokken gemaakt hebben, maar dat kon de politie niet bevestigen.

Vele buurtbewoners schrokken zich zondagavond een hoedje na een ongeluk in de Kasteelstraat. Een twintiger uit Brakel die vanuit de Graaf van Egmontstraat kwam, draaide met een te hoge snelheid de Kasteelstraat in. Zonder remsporen ramde de Kia eerst een verkeerspaaltje. Het verkeersbord werd twintig meter verder geslingerd. De wagen kwam tot stilstand tegen de muur van de voormalige ijzergieterij. De buurtbewoners kwamen massaal buiten om te kijken wat er aan de hand was.

Vriendin gebeld

De chauffeur vroeg de omstaandersom de politie er niet bij te halen en toen hij merkte dat zijn wagen niet verder kon rijden, belde hij zijn vriendin en stapte hij van het ongeval weg. Ondertussen wandelde hij van Kasteelstraat naar de Molenkouter. Toen zijn vriendin wat later arriveerde, vertelde ze dat zij aan het stuur zat. De buurtbewoners hadden echter gezien dat dit niet klopte. Ze raadden de jonge vrouw dan ook af om deze verklaring officieel aan de politie af te leggen. Ondertussen was de bestuurder met de wagen van zijn vriendin verder gereden.

Twee uur later kon de lokale politie van Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem de man bij hem thuis in Brakel oppakken. “Na het verhoor op het politiekantoor werd het rijbewijs van de man onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken”, bevestigt politiecommissaris Peter Souffriau.

"Help mij, help mij, bel de politie niet, jammerde de chauffeur in paniek na het ongeluk”, vertelt buurtbewoonster Kelly die onmiddellijk na de klop buiten kwam. “Nadat zijn wagen een paaltje geramd had, kwam de auto tot stilstand tegen de muur van de vroegere ijzergieterij. Olie liep uit de wagen en zijn rechter voorwiel stond scheef. Dan is hij gaan lopen. De chauffeur leek alsof hij gedronken had. Politie en brandweer arriveerden nadien ook.”

Brandweerpost Zottegem werd opgeroepen om het wegdek te reinigen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio