Jongeman (18) zwaargewond na aanrijding in weide na festival: vermoedelijke dader reed onder invloed en had geen rijbewijs

Jongeman (18) zwaargewond na aanrijding in weide na festival: vermoedelijke dader reed onder invloed en had geen rijbewijs
Aarschot -

Een 18-jarige jongeman uit Aarschot is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaargewond geraakt in een weide in Gelrode, nadat hij in die plaats een festival bezocht. Het slachtoffer werd vermoedelijk overreden door een buurtbewoner die zijn auto in de weide parkeert. De vermeende dader zegt dat hij niets gevoeld heeft van een aanrijding.

Samen met een groep vrienden had het slachtoffer het festival Gelrock bezocht. D groep keerde rond 03.00 uur ’s nachts terug naar de tuin naast een weide in de Pastoor Dergentstraat, waar ze hun tenten hadden opgeslagen. De jongeman raakte daarbij achterop. Toen zijn vrienden hem gingen zoeken, werd de Aarschottenaar zwaargewond teruggevonden in de weide.

De jongeman werd met ernstige verwondingen over het hele lichaam overgebracht naar het ziekenhuis in Leuven. Hij verkeert buiten levensgevaar.

Gedronken en geen rijbewijs

Na onderzoek bleek dat hij naar alle waarschijnlijkheid is overreden door een 37-jarige buurtbewoner die zijn wagen in de weide parkeert. Die man kwam daar rond hetzelfde tijdstip als de jongens aan.

De man, die geen geldig rijbewijs meer had, erkende gedronken te hebben. Hij beweert niets van een aanrijding gevoeld te hebben, zegt Nele Michiels, woordvoerder van het parket van Leuven.

Vluchtmisdrijf

Het parket stelde het labo en de wetsarts aan en vorderde de onderzoeksrechter op verdenking van het veroorzaken van een verkeersongeval met gewonden met vluchtmisdrijf, rijden onder invloed van alcohol en rijden zonder houder te zijn van een geldig rijbewijs.

De man was al gekend voor feiten van rijden onder invloed, zegt Michiels nog. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Zo mag hij zolang het onderzoek loopt geen alcohol drinken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees