Lido sluit na jaren twijfel, maar opent weer op Oude Markt

Leuven -

Het is officieel: komend academiejaar kunnen studenten niet meer gaan feesten in fuifzaal Lido achter het Ladeuzeplein in Leuven, wél in een nieuwe Lido op de Oude Markt.

Al jaren is er onduidelijkheid over het voortbestaan van de Lido in de Bogaardenstraat. Buurtbewoners klagen er over overlast, waardoor eigenaar Walter Vangoidsenhoven in 2016 aangaf de zaak te willen sluiten. Het was echter geen geheim dat er naar een alternatieve oplossing werd gezocht om de alombekende fuifzaal elders onder te brengen. Een klein jaar geleden volgde dan de aankondiging dat de Lido zou verhuizen naar de Oude Markt, in het pand waar vroeger de Colff gevestigd was.

Grootste horecazaak

“Nu is het ook eindelijk zover”, zegt Vangoidsenhoven. “De activiteiten worden volgend academiejaar verplaatst naar de Oude Markt waar de panden 18-19-20 werden samengevoegd en verbouwd. Het gaat dus om de panden waar vroeger de Colff en café Charlatan waren. We creëren zo meteen ook de grootste horecazaak op de Oude Markt.”

De nieuwe Lido zal tijdens de week vooral gericht zijn op studenten, maar in het weekend ook dienst doen voor het ruimere uitgaansleven. “Ik ben er zeker van dat het een meerwaarde zal zijn voor het uitgaansleven in Leuven, en de Oude Markt”, aldus Vangoidsenhoven. De geruchten doen de ronde dat de uitbating zal gebeuren door het management van discotheek Versuz in Hasselt. “Dat ontken ik niet”, zegt Vangoidsenhoven.

De Lido waar die tot op heden was, zal dus wel definitief de deuren sluiten. “Dat gebouw krijgt een nieuwe bestemming, namelijk studentenkoten. De bouwvergunning is er, maar wanneer de werken starten, ligt nog niet vast.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio