Robert Redford (81) gaat na bijna 60 jaar met pensioen

Robert Redford (81) gaat na bijna 60 jaar met pensioen

Foto: Photo News

Na bijna 60 jaar acteren is het genoeg geweest voor Robert Redford. De 81-jarige Amerikaanse acteur gaat met pensioen, zegt hij in een interview met Entertainment Weekly. “Dit is het voor mij geweest qua acteren”, klinkt het.

Robert Redford is nog te zien in The Old Man & The Gun, de film met onder meer Casey Affleck en Tom Waits die in september in première gaat op het filmfestival van Toronto. Daarna trekt de 81-jarige Amerikaan de stekker eruit.

“Zeg nooit nooit”, zegt hij in een interview met Entertainment Weekly. “Maar ik ben er zowat uit dat het genoeg is geweest wat acteren betreft. Na deze film ga ik ermee stoppen, want ik doe dit al sinds mijn 21ste. Ik denk dat het nu wel genoeg is. En waarom niet stoppen met iets dat positief is?”

Trailer - The Old Man and the Gun. Video: Het Nieuwsblad

Twee jaar geleden had Redford al eens gezegd dat het einde van zijn acteercarrière eraan zat te komen. Hij begon met acteren in 1960 en won doorheen de jaren twee Oscars en drie Golden Globes. Hij is vooral bekend van films als All The President’s Men, The Great Gatsby en Out of Africa.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees