Vrachtwagen zinkt door asfalt bij herstelling aan… zinkgat

Dit is het oorspronkelijke zinkgat na een dagje werken. De hele straat is afgesloten. Foto: rdb

Asse / Zellik -

De aannemer en de nutsmaatschappijen zijn maandagochtend gestart met de herstelling van het zinkgat dat zaterdagvoormiddag in de Cesar van Malderenstraat is ontstaan. Een te zwaar geladen vrachtwagen is daarbij met een wiel door het asfalt gezakt.

In de Cesar van Malderenstraat in het centrum van Zellik zijn de aannemer en de nutsmaatschappijen maandagochtend gestart met het herstellen van het zinkgat dat daar zaterdagvoormiddag ontstaan is na een lek in de waterleiding. Dat verloopt niet altijd even vlot, want in de loop van de dag zakte een wiel van een vrachtwagen die grond wegvoerde door het asfalt. Daaruit blijkt dat de onderspoeling van het wegdek mogelijk nog verder gaat dan het zinkgat alleen. Zaterdag werden nog 25 bewoners geëvacueerd omdat er scheuren waren in een nabijgelegen appartementsblok.

Scheuren waren er al

“Maar die scheuren bevonden zich al in het gebouw voor het lek in de waterleiding en het zinkgat waren ontstaan”, zegt burgemeester Koen Van Elsen (CD&V). “De expert stelde vast dat ze niets met het lek te maken hadden en dat er dus ook geen instortingsgevaar was. Na een uur of twee mochten de bewoners dan ook terugkeren naar hun woonst. We stelden toen een aannemer aan die vanaf maandagochtend kon beginnen met de herstellingswerken.”

De aannemer zal nu de hele straat openbreken om te zien tot waar de onderspoeling van het asfalt zich heeft doorgezet. Maar bij die werkzaamheden is een vrachtwagen door het asfalt gezakt. “De vrachtwagens voeren het puin af. Vermoedelijk is een te zwaar geladen vrachtwagen door het asfalt gezakt omdat de onderlaag daar volledig is weggespoeld”, zegt buurtbewoner Sam Mertens. “Je ziet duidelijk waar het wiel van de wagen door het asfalt is gegaan. De schade zal wel meevallen maar het is wel bizar.” Hoelang de herstellingswerken zullen duren is voorlopig niet duidelijk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees