voetbal Beker van België Bree-Beek - KRC Gent - Niels Elewaut en KRC Gent klaren pas in de slotfase de Limburgse klus

“We hebben het onszelf nodeloos moeilijk gemaakt”

“We hebben het onszelf nodeloos moeilijk gemaakt”

Niels Elewaut over de bizarre strafschopfase: “Ik handelde correct.” Foto: NIC DECLERCQ

Gent -

KRC Gent stapte zaterdagavond opgelucht de bus op na de eerste bekeropdracht, op bezoek bij het Limburgse Bree-Beek. Ondanks een dubbele voorsprong kwamen de Ratjes toch nog in de problemen en konden ze pas in de slotminuut de partij beslissen.

“We hebben het onszelf moeilijk gemaakt, daardoor stapten we toch met gemengde gevoelens het terrein af”, erkent Niels Elewaut het gevoel van opluchting na afloop van dit eerste bekerduel. “We scoorden nochtans al na 30 seconden de 0-1 en konden zelfs nog redelijk vlot een tweede treffer aantekenen. Maar we lieten te veel kansen onbenut en na een foutje in onze defensie slikten we kort voor rust nog de 1-2 Na de pauze werd het zowaar zelfs 2-2. Gelukkig scoorden we nog in de slotminuut.”

Toch wil Elewaut in geen geval al te negatief klinken. Hij verklaart ook meteen dit grillig wedstrijdverloop. “Dit duel kwam er al na de tweede trainingsweek. Natuurlijk ben je dan als team nog niet helemaal klaar. Vooral bij de afwerking misten we nog wat scherpte. Maar dat lijkt me logisch in deze fase van de voorbereiding.”

“Er was bij een 2-2 stand nog een strafschopfase die ik naar mijn gevoel correct omzet. Eerst leek de ref mijn elfmeter gewoon goed te keuren maar toen de thuisploeg protesteerde, floot hij warempel een indirecte fout tegen ons en keurde hij het doelpunt af. Ik zou mijn aanloop onreglementair hebben onderbroken. We moeten evenwel niet te veel naar de ref wijzen en gewoon naar onze eigen prestatie kijken. We hebben het onszelf nodeloos moeilijk gemaakt.”

“In de volgende ronde treffen we een Luiks team”, aldus nog Elewaut. “We willen zover mogelijk raken, maar het blijven natuurlijk gewoon interessante oefenduels. Bovendien is dit een nieuwe start voor ons als team. Onze nieuwe coach laat meteen merken wat hij wil. Zo legt hij de klemtoon nadrukkelijk op de looplijnen, maar heeft hij ook veel aandacht voor het fysieke aspect. Het vorige seizoen wil ik persoonlijk zo snel mogelijk vergeten. Ik wil dan ook zo snel mogelijk terug op een goed niveau presteren.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio