Ingetogen afscheid van familie die om het leven kwam na tragisch ongeval in Maldegem: “Slaapzacht, en tot ziens”

Ingetogen afscheid van familie die om het leven kwam na tragisch ongeval in Maldegem: “Slaapzacht, en tot ziens”

Foto: Michel Wijne

Lochristi / Maldegem / Kaprijke / Assenede -

In crematorium Westlede in Lochristi is dinsdagvoormiddag afscheid genomen van de vier slachtoffers van het tragische verkeersongeval in Maldegem. De aula waar de plechtigheid plaatsvond was veel te klein voor al de mensen die hen nog een laatste groet wilden brengen.

Vier urnen stonden vooraan in de aula broederlijk naast elkaar: een mama, haar zoontje, een oma en een nichtje. Maaike Verstuf (37), Meysam De Vos (3), Marylène De Ruysscher (60) en Maité Verstuyf (3) waren vorige week samen op weg voor een dagje zee. Maar daar zouden ze nooit aankomen. Aan een kruispunt ter hoogte van de Celieplas, op de E34 in Maldegem, maakten ze geen schijn van kans toen een vrachtwagen op hen inreed.

De afscheidsceremonie stond bol van de liefde voor de vier slachtoffers. Maité en Meysam zaten samen in de klas. Hun juf getuigde met een broze stem: “Ze waren twee handen op één buik. Het is onwezenlijk dat volgend schooljaar zonder hen zal starten.”

Ook Marylènes schoonzus kwam aan de beurt. “Zij en Maaike waren elkaars evenbeeld”, klink het. “Zorgzaam, lief en altijd fier op hun familie. Je was bij beiden altijd welkom.”

Geen vaarwel

Als rode draad doorheen de getuigenissen klonk de hoop die werd uitgesproken dat de nabestaanden kracht bij elkaar zouden vinden om het verdriet te verwerken. De ceremoniemeester stelde hen gerust. “Tijdens de voorbereidingen op dit afscheid merkte ik dat de woede en onmacht omsloeg in kracht om het noodlot dat hen overkwam in de ogen te kijken.”

De laatste woorden waren voor de mama van Maité. Ondanks haar verdriet, liet ze een boodschap van hoop voorlezen. “We zeggen geen vaarwel, maar slaapzacht en tot ziens...”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees