VIDEO. Textielbedrijf komt origineel uit de hoek om buurt te informeren over bouwwerken

Aalst / Herdersem -

Het bedrijf Gilbos NV laat ingrijpende werken uitvoeren op zijn terreinen in Herdersem. Een stripverhaal van de bekende cartoonist Zaza toont de buurt en passanten wat de bedoeling ervan is.

Wie op de Grote Baan in Herdersem rijdt of wandelt, kan er haast niet naast kijken: de werf van textielbedrijf Gilbos NV is omheind door een stripverhaal. In het verhaal legt een postbode aan omstaanders in het Aalsterse dialect uit wat de bedoeling is van de werken die de firma laat uitvoeren. “Ik kwam op het idee toen ik in mijn bed lag”, zegt administratief directeur Jan Muylaert. “Ik wou koste wat het kost een 3D-plan met daarbij een saaie uitleg vermijden. Dat doet ieder ander bedrijf al. Toen ik wist wat het moest worden, hebben we cartoonist Zaza gecontacteerd. Die was direct enthousiast over ons project en voerde met veel plezier zijn opdracht uit. Nadien hebben we zijn ontwerp doorgestuurd naar dialectkenner Jan Louies om de tekst te verbeteren waar nodig. Niet veel later sierde het eindresultaat onze werf.”

Volgens Muylaert kent de strip veel bijval. Veel mensen stoppen bij de omheining om te zien wat er precies op staat. “Voor ons is het de ideale manier om aan de omgeving uit te leggen wat we van plan zijn met het bedrijf. Al vijftig jaar denkt men dat Gilbos failliet is. Hiermee bewijzen we dat het tegenovergestelde waar is: we willen net investeren in het bedrijf omdat we geloven dat industrie in Vlaanderen zeker zijn plaats heeft. En investeren doe je natuurlijk niet als je geen geld hebt. Op die manier kunnen we blijven aangenaam werk aanbieden in eigen streek”, aldus Muylaert.

Volgend jaar klaar

De werken verlopen in drie fases. Eerst werd een nieuw gebouw voor de productie gezet. Momenteel is men bezig met de assemblage van een magazijn. Tot slot komen er ook nieuwe kantoorgebouwen. Verwacht wordt dat de werken tegen volgend jaar afgerond zullen zijn.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees