Nieuwe taxi-app moet activiteiten in Brussel stopzetten van rechtbank

Nieuwe taxi-app moet activiteiten in Brussel stopzetten van rechtbank

Foto: BELGA

Brussel -

De Brusselse rechtbank van koophandel heeft in eerste aanleg de applicatie Heetch veroordeeld voor illegale activiteiten. De applicatie biedt betaalde ritten aan via wagens en chauffeurs zonder vergunning of zonder het respecteren van de wetgeving op bezoldigd personenvervoer. Dat meldt het kabinet van Brussels minister voor Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) dinsdag.

Het Brussels Gewest had op vraag van de ministers Pascal Smet (Mobiliteit) en Didier Gosuin (Economie) in 2017 bij de Brusselse rechtbank van koophandel een procedure tot stopzetting van de activiteiten ingespannen. “De analyse dat Heetch illegaal activiteiten uitvoert in strijd met de taxiwetgeving en de wetgeving rond verhuur van wagens met chauffeur wordt volledig door de rechtbank gevolgd”, aldus minister Smet.

De uitspraak in eerste aanleg dateert van 31 juli.

Deze uitspraak betekent dat Heetch binnen de zeven dagen na de betekening van het vonnis al haar activiteiten in Brussel moet stopzetten, haar applicatie moet laten schrappen uit de Google Play Store en de App Store en geen ritten meer mag aanbieden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Bij het niet respecteren van het vonnis zullen dwangsommen worden toegepast. De ministers Smet en Gosuin zijn “tevreden” met het vonnis.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees