Kelder van Freddy staat blank maar het kwam niet door de regen

Kelder van Freddy staat blank maar het kwam niet door de regen

Freddy nam het voorval nog sportief op: “Een bevriende landbouwer mag mijn kelder komen leegpompen voor zijn beesten.” Foto: dvp

Zwalm / Nederzwalm-Hermelgem -

Terwijl dinsdag zowat iedereen in de lucht tuurde op zoek naar onweerswolken en openstaande hemelsluizen, kwam de toevloed van water bij Freddy en Martine Flamand in de Veldstraat van onderuit. Een lek in de Farys-waterleiding zette zijn kelder blank.

“Het was omstreeks 11 uur in de voormiddag dat ik letterlijk onraad rook”, doet Martine het verhaal. “Ons huis was gevuld met een muffe geur komende vanuit de kelder. Toen ik daar ging kijken, kon ik mijn ogen niet geloven, het water stond al bijna tot helemaal bovenaan de trap. Al onze spullen dreven rond.”

“Ik sloeg in paniek omdat ik totaal geen idee had van waar het water kwam. Ik heb onmiddellijk mijn man gebeld en daarna ook Farys, dat binnen de 20 minuten iemand stuurde.”

Na controle bleek een lek ter hoogte van de Farys-waterleiding op straat aan de basis te liggen van de zondvloed in de kelder.

Slijtage

“Meer dan waarschijnlijk te wijten aan slijtage van het verbindingsstuk”, aldus de toegesnelde Farys-hulplijn. “Dat is zeldzaam, maar het kan gebeuren.”

Farys beloofde binnen het uur een technicus te sturen om het lek te repareren. Ondertussen belde Freddy een bevriende landbouwer om het water op te pompen. “Zijn beesten of planten zullen er na de droogte van de voorbije week wel bij varen”, nam hij het voorval nog sportief op. “De rest is werk voor de verzekering.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees