Frituurhouders zijn geen wespenverdelgers

Deinze -

Door een foutje in het telefoonnummer op een oude Facebookpagina van de Deinse brandweer krijgen Corine en Franky De Pauw van de frituur langs de Gaversesteenweg de afgelopen weken veel telefoons. De bellers vragen hen telkens om wespennesten te verdelgen.

“Wij zijn frituurhouders en geen brandweermannen”, zegt Franky. “Het is vervelend als je aan het werk bent bij dit warme weer en dan weer eens iemand aan de lijn krijgt die geplaagd wordt door wespen. De oproepen lopen al een tijdje binnen, maar door de hitte krijgen we bijna dagelijks verkeerde oproepen. In het begin konden we er mee lachen, maar nu hopen we dat dit kan worden rechtgezet.”

Bij een eerste controle kon de brandweer de fout niet vinden. Wie naar de website van de brandweer www.brandweerdeinze.be surft, krijgt het correcte oproepnummer en het e-loket te zien. Maar op de Facebookpagina van Brandweer Deinze wordt het telefoonnummer van de frituur van Franky en Corine vermeld. “Hopelijk kan de eigenaar van de Facebookpagina snel het correcte nummer plaatsen”, zegt Franky.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio