Britse hondeneigenaar vraagt Belgisch staatsburgerschap aan voor mops vanwege onzekerheid over Brexit

Britse hondeneigenaar vraagt Belgisch staatsburgerschap aan voor mops vanwege onzekerheid over Brexit

Themabeeld: niet Pippa. Foto: ss

Een Britse man wacht niet af of de onderhandelingen tussen de Europese Unie en Groot-Brittannië slagen. Hij heeft uit voorzorg alvast een Belgisch paspoort aangevraagd. Dat deed hij echter niet enkel voor zichzelf, maar ook voor zijn mopshond Pippa.

Nick Petre werkt als woordvoerder voor een werkgroep van het Europees Parlement in Brussel. Samen met zijn mopshond Pippa reist hij echter geregeld naar vaderland Engeland om familie en vrienden te bezoeken. Maar als de EU en de Britse regering niet voor maart 2019 tot een overeenkomst rond de Brexit komen, is het mogelijk gedaan met het vrij reizen tussen Groot-Brittannië en het Europees vasteland.

Onderdeel van de familie

Dus besloot Nick niet af te wachten en het heft in eigen handen te nemen: de 38-jarige Brit vroeg een Belgisch paspoort aan voor hemzelf… en Pippa. Met een Belgisch paspoort heeft de vier jaar oude mops een dubbele nationaliteit en zal ze zeker mee mogen op de reisjes. “Het zou zeer jammer zijn als ze niet kan reizen. Pippa is zeer zeker onderdeel van de familie en geliefd door mijn familieleden in Groot-Brittannië”, stelt Nick, volgens Daily Mail.

“Pippa’s Brits paspoort zal ongeldig verklaard worden als we uit de Europese Unie vliegen”, verklaart het baasje nog. “Aangezien de onderhandelingen muurvast zit op bepaalde thema’s leek het mij verstandig voorzorgsmaatregelen te treffen. Wie weet wat de gevolgen van de Brexit zullen zijn?”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees