Bouw fietsspiraal loopt opnieuw vertraging op

Leuven -

Het zit de stad Leuven en de NMBS niet mee met de bouw van de fietsspiraal aan het station van Leuven, want opnieuw loopt het project vertraging op. Deze keer ligt een faillissement van de aannemer aan de oorsprong.

In februari waren er al problemen door een constructiefout. De twee grote betonnen delen van de fietsspiraal bleken niet in elkaar te passen toen ze in Polen voor het eerst in elkaar gezet werden. Een deel van de constructie moest toen opnieuw gemaakt worden. Daardoor werd het eerste deel van de fietsspiraal in mei geleverd, vier maanden later dan gepland. Intussen zijn de beide delen er wel, en is de spiraal zo goed als af.

De aansluiting van de spiraal naar de brug over de spoorweg toe moet wel nog gemaakt worden. Ook moet er nog een trap komen voor mensen die de fietsspiraal niet nemen. Maar dat werk is nu dus stilgelegd. Door een faillissement van de aannemer moet in allerijl een nieuwe aannemer gezocht worden.

De opening van de langverwachte fietsspiraal is dus nog niet voor meteen, terwijl het originele plan sprak van een opening in januari 2018. Een deadline die nu al ruim gepasseerd is. Het stadsbestuur hoopt nu dat er snel een aannemer kan gevonden worden, zodat de werken toch nog klaar zijn tegen eind september. In afwachting moeten fietsers nog steeds door de tunnel met de fiets aan de hand, want de fiets in de liften plaatsen is verboden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio