ATLETIEKEK BERLIJN - Eline Berings morgen in de halve finale 100 meter horden

“Ik leer nog elke dag bij”

“Ik leer nog elke dag bij”

Eline Berings: “Elk kampioenschap is een nieuwe uitdaging.” Foto: BELGA

Gent -

Morgen is het de beurt aan Eline Berings om haar sterkste seizoen ooit in de verf te zetten. De atlete van Racing Gent loopt om 19.25 uur de halve finale van de 100 meter horden. De finale later op de avond halen, is natuurlijk het grote doel.

Eline Berings is wel even de tel kwijtgeraakt.

“Ja, het kan kloppen dat ik nu aan mijn 22ste internationaal kampioenschap toe ben”, zegt de 32-jarige atlete van Racing Gent. “Allicht ben ik de meest ervaren atlete van de groep maar hoe dan ook betekent elk kampioenschap een nieuwe uitdaging, waarvoor ik me weer helemaal moet geven. Zo'n evenement mag natuurlijk geen routine worden. Leuk is het daarenboven dat ik geregeld terugkeer naar plaatsen waar ik al eens aan de slag ben geweest zoals Londen of Birmingham. In Berlijn heb ik in 2009 nog deelgenomen aan het WK. Maar nu wordt het een nieuw verhaal, waar ik enorm naar uitkijk.”

Berings is met voorsprong aan haar beste zomerseizoen ooit toe. Op de meeting van Luik stormde de hordeloopster naar een tijd van 12"72, waarmee ze amper één honderdste boven het nationaal record bleef. Omdat ze daarmee een top-12 liet noteren, mag ze de reeksen van vandaag overslaan. Morgen mag ze meteen haar plaats innemen in de halve finales.

“Natuurlijk mag ik nu bepaalde ambities koesteren, maar ik wil ook nuchter blijven. Met een nummer als 100 meter horden kan je twee richtingen uit. Slagen en mislukken liggen er enorm dicht bij elkaar. Het eerste doel is uiteraard de finale halen. Daarna staan alle mogelijkheden open, al zal er weinig te beginnen zijn tegen de Wit-Russische Alina Talay. Eén keer goed presteren, is één ding, maar je iedere keer weer bevestigen is toch weer wat anders. In deze discipline verbeteren, kan je trouwens elke dag. Er zijn immers zovele facetten waar je aan kan sleutelen zoals snelheid, kracht, techniek en concentratie.”

Na het EK staat de Memorial Van Damme op het programma. “Verder in de toekomst kijk ik nog niet. Maar ik heb niet de indruk dat Berlijn mijn laatste kampioenschap zal zijn”, besluit de Gentse.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio