RoeienDubbeltwee lichtgewicht mannen EK in Glasgow

Tim Brys: “EK leert ons dat we voor het WK nog enkele werkpunten hebben”

Tim Brys: “EK leert ons dat we voor het WK nog enkele werkpunten hebben”

Tim Brys en Niels Van Zandweghe: “Opvallende vooruitgang.” Foto: BELGA

Gent -

Tim Brys en Niels Van Zandweghe geloofden sterk in hun EK-medaillekansen. Natuurlijk waren ze ontgoocheld dat ze net naast het erepodium vielen, maar al snel ruilden ze die frustratie in voor extra motivatie met het oog op het nakende WK.

Tim Brys (KR Club Gent): “Het is een cliché, maar het is wel zo: vierde finishen in een medaillerace is een tornooi afsluiten op de meest ongelukkige plaats. Als we de wedstrijdanalyse maken dan moeten we wel toegeven dat er op geen moment iets meer in zat. Op de Nieuw-Zeelanders Van Dalen-Dunham na, die we toch zowel in Linz als in Luzern versloegen, waren in deze EK finale alle wereldtoppers present en dan is die vierde plaats voor ons in vergelijking met het WK 2017 een heel grote stap vooruit. We versloegen de Franse regerende wereldkampioen Houin en we lieten Kowalski-Jankowski met meer dan drie seconden achter ons. Dit zijn de Polen, die ons vorig jaar op het WK de vierde plaats afsnoepten. De vooruitgang is dus opvallend en precies daarvoor werkten we het voorbije jaar zo keihard.”

Coach Frans Claes sluit daarop naadloos aan: “Bovendien zijn ze het jongste team van de zes EK-finalisten. Dat betekent dat -als ze gezond blijven- Tim en Niels sowieso de komende seizoenen fysiek nog sterker zullen worden. Tokio 2020 blijft ons enige en ons grootste doel. Met die verrassende zege in de eindrangschikking van de World Cup 2018 en die vierde plaats op het EK zitten we perfect op schema.”

“Wat niet wil zeggen dat we geen werkpunten meer hebben”, haakt Tim daarop in. “Vooral naar het WK toe dat half september in Plovdiv zal plaatsvinden. In de EK-finale gaven we in de eerste 500m al meer dan twee en een halve seconde prijs. De tweede 1000m verloren we amper één seconde. We moeten dus de schade in de eerste helft beperken. We weten in elk geval waaraan we de komende weken in ons Italiaans stage-oord in Varèse zullen werken, want weer vierde worden lijkt me niet zo'n prettig vooruitzicht.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio