Politie rukt uit om zesjarig jongetje te verlossen van de monsters onder zijn bed

Politie rukt uit om zesjarig jongetje te verlossen van de monsters onder zijn bed

Stockbeeld. Foto: Shutterstock

De politie van Vianen, een stad vlakbij het Nederlandse Utrecht, is uitgerukt om een zesjarig jongetje te verlossen van de monsters onder zijn bed. Want het hoeven niet altijd boeven te zijn die inwoners bang maken, natuurlijk.

Al twee weken lang wisten de buren van een zesjarig jongetje niet wat ze hoorden. ’s Avonds laat gilde het kind de longen uit zijn lijf, schreeuwend dat hij bang was. Toen het dit weekend weer zover was, besloot een buurman de politie te bellen, omdat hij zich afvroeg of het wel goed ging met de jongen.

Politie rukt uit om zesjarig jongetje te verlossen van de monsters onder zijn bed
De zesjarige jongen houdt er in ieder geval een nieuw vriendje aan over. Zijn eigen politiebeer zal hem vanaf nu beschermen tegen de monsters onder zijn bed. Foto: Politie Vianen

De politie trok er meteen op uit, maar bij aankomst bleek de oorzaak van de jongen zijn doodsangsten iets minder erg te zijn dan wat de agenten dagelijks voorgeschoteld kregen. De jongen was al veertien dagen bang van “de monsters in zijn kamer”.

“De kleine jongen was inderdaad hevig overstuur door monsters. Hij had al zelfgemaakte monsterspray naast zijn bed staan, maar dat hielp blijkbaar niet en zijn ouders hadden al alles geprobeerd”, verklaarde de politie van Vianen op hun Facebookpagina. In plaats van weg te gaan, omdat er geen reële dreiging was, besloten de agenten toch te helpen. “Gelukkig konden wij een einde maken aan de heftige nacht voor hem en zijn ouders door even zijn kamer grondig te inspecteren op al die gevaarlijke monsters en deze vervolgens veilig te verklaren.”

En daar bleef het niet bij. De agenten - zijn redders in nood - gaven de jongen ook nog een stoere politiebeer. “Die gaat hem vanaf nu altijd beschermen”, verzekerden de agenten hem. Het kind gaf de beer meteen een speciaal plekje in zijn bed.

Ze mogen dan wel zijn uitgerukt voor een loos alarm, de politie vond het een geweldige oproep, zo lieten ze achteraf weten. “Wat gaaf om ook op deze manier iets te kunnen betekenen en wat fijn om een weekend vol met alcohol, drugs en agressie af te sluiten met een heel lief ventje dat eindelijk kon gaan slapen met onze beer”, besluiten ze.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees