Bernise (72) vocht meer dan een week voor haar leven, maar is nu toch bezweken aan verwondingen na ongeval

De Europarotonde in Oostkamp, waar een botsing met een afslaande wagen Bernise uiteindelijk fataal werd. Foto: if

Oostkamp / Beernem -

De 72-jarige vrouw uit Oedelem die op 23 juli betrokken raakte bij een ongeval in Oostkamp is aan haar verwondingen overleden. De vrouw kwam in botsing met een wagen op de Europarotonde en werd in kritieke toestand afgevoerd. “Ze was oma voor iedereen”, vertelt haar dochter.

Het ongeval gebeurde 's morgens rond 8.15 uur. Bernise Vanlanduyt (72) uit Oedelem was met de fiets op weg naar haar zoon in Waardamme. Ze fietste zo'n kilometer voor haar man die met de mindervalidenscooter achter kwam. Maar op het fietspad op de Europarotonde in Oostkamp ging het fout. Volgens de eerste vaststellingen kwam ze met haar fiets in botsing met de achterbumper van een wagen die rechtsaf wou slaan. Ze kwam zwaar ten val en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bezweek ze vrijdag - anderhalve week na het ongeval - aan haar verwondingen.

De bestuurder van de betrokken wagen stopte in eerste instantie niet. Men ging dan ook uit van een ongeval met vluchtmisdrijf. Aan de hand van camerabeelden kon zijn traject gereconstrueerd worden en vond de politie hem terug. Uit de eerste vaststellingen zou volgens sommige bronnen blijken dat de man een aanrijding niet gevoeld kon hebben. “Over de precieze omstandigheden weten wij nog niets”, zegt dochter Nancy Van Moerbeke. “We moeten afwachten tot het onderzoek is afgerond.”

Voor de familie komt het verlies van Bernise heel hard aan. Haar man kwam niet veel later bij het ongeval aan. “Dat is een beeld dat hij nooit meer zal vergeten”, zegt dochter Nancy. “Mama was nog heel erg fit en deed nog veel zelf. Ze ging vaak fietsen zoals die maandagmorgen.”

Bernise was beter bekend als “Oma Van Moerbeke”. Haar dochter omschrijft haar dan ook als een typische oma. “Een heel warme vrouw, die echt voor iedereen ‘oma’ was. Veel mensen kenden haar voornaam zelfs niet eens. Maar het tekende de manier waarop zij zelf altijd en overal met mensen omging.”

De uitvaart van “Oma” vindt donderdagmorgen om 10 uur plaats in de aula van uitvaartcentrum Timmerman in Loppem.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees