Onweer raast kort maar fel over Kempen

Herentals / Dessel / Balen / Lille / Geel - Het zomeronweer sloeg boven de Kempen rond 0.30u toe en ging vooral gepaard met heel felle windstoten en hevige regenval. Vooral jeugdbewegingen op kamp werden er het slachtoffer van.

De felle rukwinden zorgden er voor dat wegen bezaaid lagen met afgerukte takken. In de Boskapelstraat in Lille werd de bivakplaats van de Chiro Balen getroffen. Daar is een tent ingezakt, maar gelukkig waren alle kinderen vooraf tijdig geëvacueerd. De brandweer en leiding hebben daarna uit alle slaaptenten één voor één het materiaal van de kinderen gehaald en overgebracht naar een groot gebouw naast de bivakplaats, waar de kinderen de nacht konden doorbrengen.

Ook in Noorderwijk (Herentals) werd het tentenkamp van een jeugdbeweging getroffen door de rukwinden. Maar ook bij dit jeugdkamp van Chiro Witgoor bleven de kinderen ongedeerd.

In Maneshoeve in Geel-Winkelomheide waaide een boom uit een bos op een woning. De boom bleef met zijn takken bovenop het dak rusten en de brandweer moest de kruin ter plekke verzagen. Het dak liep daarbij schade op.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio