VIDEO. ‘Urtnekeeriere’, gratis zomerfestival in Deinze

VIDEO. ‘Urtnekeeriere’, gratis zomerfestival in Deinze

Foto: Raf Coppens

Deinze - ‘Urtnekeeriere’ is een reeks boeiende zomervertellingen op drie opeenvolgende donderdagen in augustus, telkens in openlucht in een andere deelgemeente van de stad Deinze. Bij regenweer verhuist de voorstelling naar een nabijgelegen zaal. De eerste voorstelling met Veerle Malschaert had vorige donderdag plaats in Gottem. Op donderdagavond 9 augustus kan je je lachspieren oefenen aan de kerk van Meigem met Raf Coppens. Bij dreigend slecht weer wijkt men uit naar Het Reigersnest.

Urtnekeeriere

Deze zomer kan je in openlucht genieten van straffe verhalen gebracht door rasvertellers. Ter plekke kan je natuurlijk tegen democratische prijzen een drankje aanschaffen. De toegang is gratis, maar kom op tijd want de plaatsen zijn beperkt. Zon of regen, buiten of binnen, elke vertelavond zal sowieso de moeite zijn. Breng gerust je eigen stoeltje mee en kies een zitplekje. De locaties zijn gemakkelijk bereikbaar met de fiets of te voet. Iedereen is welkom vanaf 19 uur. De vertelling start om 20 u en napraten kan tot 22.30 u. Het is een organisatie van AGB Stad Deinze, in samenwerking met De Kwelm vzw, vtbKultuur Deinze en Huisbrouwerij Canarus.

Raf Coppens

Raf Coppens is terug waar hij begon: tussen de mensen. Grappen over de actualiteit en het dagelijkse leven. Kort op de bal en licht bijtend. Het leven zoals het is, recht in uw gezicht gegooid. Opgejaagd door de moderne tijd. Geen andere komiek doet beter.

Het drieluik wordt afgerond volgende week donderdag 16 augustus aan of in Ter Wilgen in Petegem met Joost Van Hyfte.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio