Man (55) riskeert celstraf voor ongepaste Facebookberichten naar minderjarige

Man (55) riskeert celstraf voor ongepaste Facebookberichten naar minderjarige

Foto: Shutterstock

Oostrozebeke -

Een 55-jarige man uit Oostrozebeke is woensdag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verschenen voor het aanzetten tot ontucht van dertienjarig meisje. Het slachtoffer ontving verschillende berichten waarin stond dat ze een mooi lichaam had en “dat hij haar wel wou te pakken krijgen.” Het openbaar ministerie vorderde vijftien maanden met probatie-uitstel.

Het meisje woonde drie jaar geleden enkele maanden in bij het gezin van de beklaagde, samen met haar vader. Op een dag was ze een spelletje aan het spelen met het zoontje van de man, toen hij haar voorstelde om haar t-shirt uit te trekken en probeerde om haar te kussen. Het meisje kreeg in diezelfde periode ook verschillende berichten via Facebook waarin stond dat hij haar ‘hot’ vond. Hij vertelde haar dat hij vaak naar porno keek en stelde haar voor om hetzelfde te doen. De moeder van het slachtoffer vroeg woensdag aan de rechtbank om ervoor te zorgen dat er niet nog slachtoffers zouden volgen.

De beklaagde bekende slechts een bericht te hebben gestuurd. “Ik ben een man van extremen, ook als ik drink. Die nacht was ik heel erg dronken, dus kan het wel dat ik iets gestuurd heb. Maar die andere berichten kon iedereen gestuurd hebben. Ik heb nooit iemand kwaad willen doen”, vertelde de vijftiger aan de rechter. Die tilde er vooral zwaar aan dat de beklaagde zelf nooit de moeite deed om het strafdossier in te kijken. Ook het openbaar ministerie was van mening dat de man moet beseffen wat hij gedaan heeft, en vorderde vijftien maanden met probatie-uitstel.

Vonnis volgt op 14 augustus.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees