Homofoob geweld in Gent: man blijft aangehouden, vrouw vrij onder voorwaarden

Homofoob geweld in Gent: man blijft aangehouden, vrouw vrij onder voorwaarden

Foto: fvv

Gent -

De man die dinsdag is opgepakt na het geweld op een homokoppel in Gent, blijft aangehouden. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Hij riskeert een celstraf van 2 jaar voor slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Als het homofobe karakter van de feiten wordt bevestigd, verdubbelt die maximumstraf. De vrouw die bij hem was op het ogenblik van de feiten is vrijgelaten onder strenge voorwaarden.

De twee verdachten, een 23-jarige man met de Bulgaarse nationaliteit en een 21-jarige vrouw met de Kroatische nationaliteit, zijn buren van het homokoppel. Maandagnamiddag escaleerde in de Scandinaviëstraat een ruzie waarbij het homokoppel door de twee verdachten werd aangevallen.

Een van de twee slachtoffers raakte daarbij ernstig gewond door een slag met een metalen voorwerp. Tijdens het geweld zouden homofobe scheldwoorden geroepen zijn.

De twee mannen, een 59-jarige man met de Belgische nationaliteit en een 46-jarige man met de Italiaanse nationaliteit, werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Het parket onderzoekt de precieze aanleiding en omstandigheden van de feiten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees