Celebs

Waarom Meghan Markle het grootste deel van haar verjaardagscadeaus zal moeten teruggeven

Waarom Meghan Markle het grootste deel van haar verjaardagscadeaus zal moeten teruggeven

Foto: Photo News

Bij een verjaardag hoort een grote stapel cadeaus, toch? Niet voor Meghan Markle. De kersverse Britse royal, die zaterdag haar 37ste verjaardag vierde, zal heel wat geschenken moeten teruggeven. Want ook daarover heeft het Britse koningshuis een waslijst aan regels voorzien, zo schrijft de Britse krant The Mirror.

Dat het Britse koningshuis fan is van protocollen, is geen geheim. Maar zelfs iets simpels als een verjaardagscadeau moet aan strenge voorwaarden voldoen, zo blijkt nu.

“Het basisprincipe voor het aannemen van een cadeau is simpel: geen enkel geschenk mag aanvaard worden, als dat ervoor zorgt dat een lid van de Britse koninklijke familie de schenker iets verschuldigd lijkt te zijn. Dat gaat over fysieke cadeaus, maar ook over gastvrijheid”, zo staat er in de regels van het Britse koningshuis. Al is er één belangrijke bedenking: de royals mogen een uitzondering toelaten, als de teruggave een schenker zou beledigen.

Wat niet mag

Het team van Meghan Markle zal het de komende weken onder andere druk hebben met het terugsturen van cadeaus van bedrijven. Talloze merken en modeontwerpers stuurden de modieuze royal immers hun mooiste kleren op, maar die mag ze niet aanvaarden. Ook staaltjes mogen niet, tenzij ze te duur zijn om terug te sturen. Wil Meghan wel iets houden? Dan mag dat alleen als het gaat om een souvenir na een officieel bezoek.

De voormalige Amerikaanse actrice kreeg vast en zeker ook heel wat stapels cadeaus van fans. Hoeveel tijd daar ook is ingestoken of hoe persoonlijk de boodschap ook is, die geschenken gaan onverbiddelijk weg wanneer haar team twijfelt aan de bedoelingen van de fans. Als ze niet weten waarom Meghan van hen een cadeau kreeg, dan verdwijnt het in de prullenbak.

Ook als iemand zijn of haar favoriet boek meegeeft, dat geschreven is over een controversieel onderwerp, dan worden die verhalen uit het koninklijk paleis verwijderd.

Een zakcentje opsturen dan maar? Dat heeft ook geen zin. Die schenkers krijgen het bedrag teruggestort, tenzij het niet duidelijk is van wie de gift precies komt. Dan mag Meghan zelf kiezen naar welk goed doel het bedrag gaat.

Gelukkig ook uitzonderingen

Wie vreest dat verjaren dan een droevige bedoening wordt, hoeft niet bang te zijn. Enkele cadeautjes mag de 37-jarige wel houden. Bloemen en eten, is toegestaan. Ook oncontroversiële boeken krijgen een plaatsje in de boekenkast. Alle andere cadeaus, die minder waard zijn dan 150 pond (ongeveer 165 euro), mag ze gelukkig ook houden.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees