Twee Italiaanse halskettingdieven Extrema Outdoor riskeren celstraf

Twee Italiaanse halskettingdieven Extrema Outdoor riskeren celstraf

Foto: Shutterstock.

Houthalen-Helchteren -

Twee Italianen uit Napels riskeren elk 30 maanden celstraf voor het plegen van diefstallen tijdens de voorbije editie van het dancefestival Extrema Outdoor (XO) aan de Plas in Kelchterhoef (Houthalen-Helchteren). Het duo stond woensdag terecht in de Hasseltse correctionele rechtbank.

De twee waren tijdens XO in het gezelschap van nog andere niet-geïdentificeerde personen. In groep pikten ze een slachtoffer uit en begonnen dan ruzie te zoeken. Een van hen viel op het slachtoffer. Van dat ogenblik maakten ze gebruik om de halsketting te ontfutselen. De gestolen ketting werd meteen doorgegeven aan een mededader.

Het tweetal van 22 en 28 jaar oud moest zich woensdag verantwoorden voor vijf grijpdiefstallen. Ze gaven elk maar een feit toe. Bij sommige diefstallen werd zelfs pepperspray gebruikt. Op 19 mei dit jaar vonden de diefstallen plaats aan de Plas in Kelchterhoef. Volgens het parket legden ze ongeloofwaardige verklaringen af toen ze over de diefstallen geïnterpelleerd werden.

De openbare aanklager oordeelde dat ze geen respect voor hun medemens hebben en dat ze andere feestvierders lastigvielen. Een gedupeerde stelde zich burgerlijke partij en vroeg 4.000 euro materiële en 500 euro morele schadevergoeding, omdat de ketting een emotionele waarde vertegenwoordigde. De verdediging vroeg omwille van twijfel de vrijspraak voor vier van de vijf feiten.

De uitspraak volgt op 7 september.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees