Prestigieuze universiteit sjoemelde jarenlang met examens om vrouwen buiten te houden

Prestigieuze universiteit sjoemelde jarenlang met examens om vrouwen buiten te houden

Themabeeld. Foto: ss

De Tokyo Medical University, een van de meest prestigieuze medische scholen in Japan, heeft toegegeven jarenlang met resultaten van toelatingsexamens te hebben geknoeid om het aantal vrouwelijke studenten te beperken.

Uit onderzoek van advocaten die betrokken zijn bij de kwestie blijkt dat de Tokyo Medical University al zeker sinds 2006 de resultaten van tal van toelatingsexamens manipuleerden. Cijfers van vrouwelijke studenten werden verlaagd, zodat er meer mannelijke artsen zouden komen.

Het schandaal kwam enkele dagen geleden min of meer per toeval aan het licht tijdens onderzoek naar andere wantoestanden. Zo bleken ook zonen van verschillende toplieden hogere punten kregen dan ze zouden moeten krijgen.

De universiteit ontkende aanvankelijk het gesjoemel, maar zag zich uiteindelijk toch genoodzaakt de feiten te bekennen. “We bieden onze oprechte excuses aan voor de serieuze fouten die gemaakt zijn bij de toelatingsexamens” ,aldus directeur Tetsuo Yukioka. Hij voegde eraan toe dat vrouwen die wel toegelaten werden, niet anders werden behandeld. Hij liet ook weten dat er mensen binnen de instelling zijn die vinden dat vrouwen geen arts zouden mogen worden.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees